2024. április 26., péntek
MAGYARKANIZSAI SPORTHÍREK

Országos ezüst a kicsiknek

Miután a magyarkanizsai Potisje Labdarúgóklub 2008-ban született játékosai a közelmúltban tartományi bajnoki címet szereztek, újabb sikert értek el, ezúttal a Lazarevacon megtartott országos bajnokságon, ahol a második helyet szerezték meg. Az országos bajnokságon igen kiegyensúlyozott erőviszonyok voltak, s ebben a mezőnyben a kanizsai legénykék a lajkovaci Železničart 2:1-re legyőzték, a niši Nacional Milannal 0:0-s döntetlent vívtak, a szintén niši Kopernikus Železničar csapatával pedig előbb 1:1-re mérkőztek, s ugyanez a csapat győzte le őket a döntőben 2:1-re. A torna legjobb játékosának Mateja Markovićot, a Potisje tagját választották meg, a legjobb góllövő pedig a szintén kanizsai Alen Ćurčin lett.

A Potisje összeállítása: Mihailo Maoduš, Törteli Márk, Mateja Marković, Ognjen Onjin, Alen Ćurčin, Strahinja Odović, Stefan Hajdin, Nagy Olivér, Börcsök Edvin, Cseszkó Viktor, Baráth Áron, Kocsis Áron.

CSELGÁNCS

Vadász-bronz

A kátyi Đura Jakšić Általános Iskola tornatermében rendezték meg Vajdaság egyéni felnőtt-cselgáncsbajnokságát, amelyen 22 klub 87 versenyzője vett részt, köztük a magyarkanizsai Partizan KOT tagja, Vadász Anna (70 kg), aki a harmadik helyen végzett.

Nagybecskereken a Kristal sportcsarnokban rendezték meg az országos egyéni felnőttbajnokságot, ahol Európa-szintű szervezést tapasztalhattak a nézők. A küzdelmek is magas színvonalúak és kemények voltak. Ebben az erős mezőnyben Vadász Annának (70 kg) sikerült az előkelő ötödik helyet megszereznie.