2024. április 26., péntek

Erre te is képes vagy!

A szerbiai Belügyminisztérium Szabadkai Rendőr Igazgatósága szerdán nyílt napot szervezett azon fiatalok részére, akik érdeklődnek a rendőri szakma iránt. A rendezvényen mintegy negyven végzős középiskolás diák, illetve 25 évnél fiatalabb férfi és nő vett részt az észak-bácskai körzetből, köztük több olyan, aki már átadta a pályázati dokumentumait a kamenicai Alapfokú Rendőrképzési Központban. A rendezvény elején Igor Velimirović, a Szabadkai Rendőr Igazgatóság főnökének helyettese köszöntötte az egybegyűlteket. Mint beszédében kiemelte, a Belügyminisztérium az idei évben eddig több mint 600 rendőrt alkalmazott, és a közeljövőben további 140 személynek fognak munkát kínálni, hiszen érezhetően hiány van szolgálatot teljesítő rendőrökből.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A találkozó célja, hogy népszerűsítsük mind a rendőri szakmát, mind pedig a kamenicai Alapfokú Rendőrképzési Központot. Korábban az alapfokú rendőri kiképzés középiskolai szinten működött, az érdeklődők az általános iskola elvégzése után jelentkezhettek a kamenicai középiskolába. A kétezres évek elején bevezetett reformokat követően az érdeklődők a négyéves középiskolai tanulmányai után pályázhatnak a képzésben való részvételre – fogalmazott Igor Velimirović. A helyettes azt is elmondta, hogy a képzés 18 hónapot vesz igénybe, ezt követően a pályázók gyakornoki státusba kerülnek, majd ennek letelte után szakvizsgát tesznek. A jelenlegi kiírásban húsz észak-bácskai fiatal nyerhet felvételt az említett kiképzőközpontba.
A jelenlévők megkapták a kiképzőközpont szórólapját, amelynek jelmondata Erre te is képes vagy!, és amelyből számos értékes információhoz juthatnak.