2024. április 26., péntek

Roger kedvét szegte Krajinovićnak

Csak négy játékon át tartott Filip Krajinović ellenállása Roger Federerrel szemben az Indian Wells-i 1000-es torna 3. fordulójában. A zombori játékos a kezdeti szakaszban vissza is breakelt, azután a svájcinak minden játékban volt esélye, hogy elnyerje Krajinović adogatását, és egyet kivéve azt rendre meg is tette. Miután másodszor is leadta az adogatást, Krajinović már nem volt képes a teljes összpontosításra, időnként kedvetlen ellenfél benyomását keltette, s csak remélheti, hogy két hét múlva Miamiban elkerüli Rogert az új 1000-es torna kezdeti szakaszában.

Az esélyeseknek újra gyönge napjuk volt, hisz a férfiaknál Dominic Thiem, Roberto Bautista és Tomáš Berdych, a nőknél pedig Elina Szvitolina, Sloane Stephens és Julia Görges esett ki, míg a 14 hónap után visszatérő Serena Williamset nővére, Venus búcsúztatta.

A sivatagban szépen szerepelő magyar Fucsovics Márton már Texasban van, és Dallas külvárosában, Irvingben indul a challenger tornán, ahol a 34 éves német veterán Philipp Petzschner lesz az első ellenfele. A rajtmeccsen már túl van a kínai Sencsenben a szerbiai Miomir Kecmanović, aki jó játékkal verte a tapasztalt spanyol Marcel Granollerst, és a 2. fordulóban vagy a ranglistán 187. horvát Viktor Galovićtyal, vagy pedig a 201. ausztrál Jason Kublerrel találkozik. Ugyanott a női ITF-tornán Ivana Jorović kikapott a 15 éves ukrán Marta Kosztjuktól.