2024. április 26., péntek
PÉTERRÉVE

„Az utánpótlásunkkal elégedettek lehetünk”

Beszélgetés Öreg Tiborral, a péterrévei Jedinstvo Labdarúgóklub elnökével

A péterrévei fociklub a múlt század nyolcvanas éveinek végéig a Tisza Menti Ligában versenyzett, ahol a piros-fehérek mindvégig élcsapatnak számítottak. A Jedinstvo gárdája az 1976/1977-es idényben bajnoki címet nyert a Tisza Menti Liga A csoportjában, majd az 1982/1983-as pontvadászatban is az élen végeztek az akkor már egységes Tisza Menti Ligában. A nyolcvanas évek végétől a Verbász–Titel alszövetségi ligában szerepelt a péterrévei együttes, a mostani idényt pedig a Topolya–Kishegyes–Verbász–Óbecse–Szenttamás Községközi Ligában kezdték, ahol az őszi idényt a 7. helyen zárták. Az 1945-ben alapított Jedinstvo utánpótlása már jobban teljesített az ősszel, a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi serdülőligában szereplő péterrévei együttes ugyanis a 2. helyről várhatja a folytatást. A péterrévei foci helyzetéről, a klubban uralkodó állapotokról Öreg Tiborral, a kiváló kapussal, a Jedinstvo serdülőcsapatának edzőjével beszélgettünk.

Csapatodnak féltávnál ugyanannyi pontja van, mint a listavezető adai AFK-nak, ti egy meccsel kevesebbet játszottatok. Mennyire vagy elégedett a fiúk őszi teljesítményével?

Természetesen elégedett vagyok, hiszen mi vagyunk a legfiatalabb csapat a mezőnyben, ennek ellenére veretlenül zártuk az őszi részt, hat győzelemmel és két döntetlennel. Ha a bajnokság végén a dobogón végzünk, én már akkor is elégedett leszek, de mindvégig hajtani fogunk, és megpróbáljuk megnyerni a bajnoki címet. A fiúkkal január 15-én kezdtük meg a felkészülést, és ahogy látom, nagyon várják már a tavaszi folytatást. Addig szeretnénk legalább három-négy edzőmeccset lejátszani, hogy minél felkészültebben kezdjük majd el a bajnokság második felét.

A bajnokság első részében kik nyújtották a legjobb teljesítményt a Jedinstvo serdülőcsapatában?

Az őszi szezonban a csapatkapitányi karszalagot viselő Nagy Olivér, valamint Bojanić Luka, Kolompár Igor és Horvát János nyújtott kimagasló teljesítményt, de a többiekkel is elégedett vagyok. Nagyon szorgalmasak a srácok, rendszeresen járnak az edzésekre és a mérkőzésekre is.

Péterrévén mekkora bázisa van az utánpótlásnak, hány gyerek jár az edzésekre?

Több mint negyven gyerek van, akik közül a serdülőknek és a Futball 7 elnevezésű bajnokságban játszóknak heti négy edzésük van, a legkisebbek pedig heti két alkalommal edzenek. A legfiatalabbaknak ugyan nincs bajnokságuk, de ők is rendszeresen játszanak barátságos mérkőzéseket.

Hány edző dolgozik nálatok az utánpótlással?

A 2008–2009-es korosztállyal és a legfiatalabbakkal egykori óbecsei csapattársam, a jelenleg a Bajsában focizó Mihalecz Sándor foglalkozik, a többiekkel, a 2003–2007-es generációval pedig én dolgozom.

A téli hónapokban az utánpótláscsapatokkal több teremtornán is részt vettetek. Ezeken milyen eredményeket értetek el?

Valóban, elég sok teremtornán vettünk részt a télen, és összességében elégedettek lehetünk az ott elért eredményekkel. A serdülők elsők lettek a Balog Béla-emlékversenyen és a január végi zentai tornán is. Emellett több csapatunk szerepelt a moholi téli ligában, amely novembertől márciusig tartott, és ahol nagyon sok színvonalas mérkőzést játszottunk. A 2008–2009-es generációnk a kilenccsapatos mezőnyben a 6. lett, ami nagyon jó eredménynek számít, hiszen nekik ez volt az első ilyen jellegű versenyük. A 2006–2007-es csapatunk a 2. helyen végzett, csakúgy mint a 2005–2006-os korosztály, amely egy kilenc csapatot felvonultató mezőnyben érte el ezt a szép sikert.

Mennyire van rálátásod a Jedinstvo felnőttcsapatára, hogyan látod a klub jövőjét?

Van rálátásom a dolgokra, mivel januárban változás történt az egyesület élén: az addigi elnök, Kovács Norbert ugyanis családi okok miatt lemondott, az ő helyét pedig én vettem át. A téli időszakban nem történt túl sok változás a felnőttcsapat keretében, volt néhány távozónk, de jöttek is új labdarúgók. A keretben sok a fiatal játékos, akiknek még szokniuk kell a felnőttfocit, éppen ezért nem is tűztünk ki különösebb célt a gárda elé, legfeljebb a tisztes helytállást. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor azért a nyáron szeretnénk majd megerősíteni a felnőttcsapatot.