2024. április 26., péntek

Új vezetőség a Potisje élén

A magyarkanizsai Potisje Labdarúgóklub a községi sportszövetség támogatásával megtartotta rendkívüli közgyűlését, amely egyúttal választási ülés is volt. A közgyűlésen Miloš Vidović, a klub elnöke beszámolt az elmúlt négy év munkájáról és eredményeiről.

A Potisje 2014-ben a Tisza Menti Liga harmadik helyezettjeként jutott be a Szabadkai Ligába, amelyben 2016-ban szerezte meg a bajnoki címet, és a Vajdasági Liga északi csoportjába került. A klub a magasabb színvonalú játékra és jobb eredményre helyezte a hangsúlyt, ennek érdekében kénytelen volt minél több vidéki játékost leigazolni, ezért végül az őszi idényben már csak egy hazai játékos szerepelt a csapatban. A bajnokság idei téli szünetében majdnem az egész felnőttcsapat távozott a klubból, így a Potisje játékosok nélkül maradt, s kénytelen volt kilépni a bajnokságból. Az elnök beszámolt az utánpótláscsapatok munkájáról, a pénzügyi jelentés szerint a klub jelenlegi tartozása 745 000 dinárt tesz ki, amelynek törlesztésére igyekeznek megfelelő megoldást találni. Ezután a közgyűlés elfogadta a klub munkájáról és a pénzügyi eredményéről szóló beszámolót, majd az elnök, ahogy már előre jelezte, benyújtotta a saját és az igazgatóbizottság lemondását.

A közgyűlés rögtön meg is választotta az új vezetőséget, amelynek élére Tandari Zsolt került, aki egyúttal az igazgatóbizottság elnökének posztját is betölti, tagjai pedig Apró Levente, Nagy Némedi Dániel, Papdancsó Igor és Milan Tutunović. A felügyelőbizottság elnöke Szögi László lett, tagjai Lackó Károly és Vajda Attila, míg a klub titkári feladatait Vajda Fángyó látja majd el.

Az új vezetőség legfontosabb feladata, hogy az őszi idény kezdetére új felnőttcsapatot szervezzen, és benevezze a legalacsonyabb, vagyis a Tisza Menti Ligába. Az igazgatóbizottságba saját korombeli vagy fiatalabb tagokat választottunk meg, akikkel sokáig együtt játszottam, barátkoztam a csapatban, így biztos vagyok benne, hogy nem hagynak cserben, elvégzik a munkájukat, és együtt végre tudjuk hajtani feladatainkat, terveinket. Mivel kénytelenek vagyunk nulláról indítani az új felnőttcsapat megszervezését, az igazgatóbizottsággal és az edzőkkel megbeszéljük, hogyan kezdjük meg a játékosok toborzását, és folytassuk le ezt a szervezői munkát. Mivel több magyarkanizsai játékos a környékbeli klubokban játszik, először őket próbáljuk meg hazahívni a csapatba, velük kezdjük meg az új csapatépítést, valamint ha kell, új játékosokat igazolunk, hogy legalább tizennyolc–húsz fős kerete legyen a csapatnak. Klubunk jövőre ünnepli megalakításának századik évfordulóját, ezért mindenképpen meg kell tennünk ezt a lépést, hogy új felnőttcsapatunk legyen, amely a bajnokságban játszik. Azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen jeles évfordulón a klubnak ne legyen felnőttcsapata. Én jelenleg magyarországi csapatban játszom, de mivel játékos-pályafutásom vége felé járok, tervezem a hazatérést, és ha szükség lesz rá, a csapat rendelkezésére állok játékosként is. A klubban a realitás talaján igyekszünk maradni, és nem tűzünk ki megvalósíthatatlan célokat – mondta Tandari Zsolt.