2024. április 26., péntek

„Alig hittem el, hogy nyertem”

Átadtuk a Naptár nyereményjátékának főnyereményét Topolyán – Egy húszéves régi tévé helyére kerül az új készülék Németh János otthonában

Nem titkolt örömmel fogadott bennünket Németh János hetvenhét éves nyugdíjas olvasónk kellemes, meleg otthonában Topolyán. Tegnap vette át ugyanis a Naptár 2018 nyereményét Varjú Mártától, lapunk főszerkesztőjétől és Nagy Magdolnától, a kiadvány szerkesztőjétől. A főnyeremény egy Samsung LCD tévékészülék, amelynek sorsa a minap dőlt el a Pacséron megtartott élőújságunkon.

Varjú Márta, lapunk főszerkesztője átadja a nyereményt Németh Jánosnak (Ótos András felvétele)

Varjú Márta, lapunk főszerkesztője átadja a nyereményt Németh Jánosnak (Ótos András felvétele)

– Eredetileg úgy terveztem, hogy átmegyek Pacsérra az élőújságra, de a rossz idő miatt itthon maradtam. Aznap délután olvastam is a Magyar Szóban, hogy ott kerül kisorsolásra a Naptár főnyereménye. Át is villant az agyamon, hogy milyen jó lenne megnyerni – mesélte kissé meghatódottan nyertesünk. – Van egy ugyanilyen márkájú húszéves készülékem, de régi típus, és már nagyon megérett a cserére. Amikor Nagy Magdolna szerkesztőnő felhívott azon az estén, hittem is meg nem is, hogy nyertem. A gyerekek is óva intettek, hogy vigyázzak, nehogy valami átverés legyen. Eddig még nem nagyon nyertem semmit életemben, pedig sok mindennel próbálkoztam. Ezért is nagy öröm számomra ez a nyeremény – mondta el nyertes olvasónk.

Mióta vásárolja a Magyar Szót, és miről olvas a legszívesebben?

– A lapot már nagyon régóta olvasom. Korábban naponta rendszeresen megvettem, de a feleségem halála óta csak a hét egyes napjain. A terveim közt szerepelt egyébként előfizetni rá, mert látom, hogy itt az egyik szomszédnak is házhoz hozzák, nem kell elmenni a trafikba. A lapban mindig találok valami érdekeset. Különösen a mellékleteket, a Tarka Világot, a rejtvényeket és a Hétvégét szeretem, de érdekelnek a topolyai történések és a nyugdíjasoknak szóló hírek is.

A húszéves régi televízió helyére kerül az új LCD tévékészülék (Ótos András felvétele)

A húszéves régi televízió helyére kerül az új LCD tévékészülék (Ótos András felvétele)

A Naptárt is minden évben megveszi?

– Igen, már évekre visszamenőleg. Abban is mindig találok érdekes, jó írásokat. Tavaly már szinte a megjelenés napján beszereztem, és a szelvényt is igyekeztem gyorsan beküldeni. A Naptárnak nagy hagyománya volt a családban, és év közben többször is a kezembe veszem.

Az olvasáson kívül mi mindennel foglalkozik még szívesen?

– Sosem unatkozom. Mindig találok munkát odakint, vagy éppenséggel a gyerekeimnek segítek valamiben. Ezenkívül szívesen elvállalok néhány könnyebb fizikai munkát is, ha hívnak valahova, például kályhákat, tűzhelyeket tisztítok. Szabadidőmben leülök a tévé elé, esténként így tudok kikapcsolódni egy kicsit, ezért is örültem meg ennyire az új tévének. Nagyon szeretek továbbá tréfálkozni, viccelődni a barátaimmal, ismerőseimmel, szomszédaimmal. Úgy érzem, ez tart fiatalon.