Megnyílt Európa első okostelefonnal vezérelhető szállodája Budapesten

(MTI)

2018. március 9., 09:28

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Megnyílt a héten Európa első, magyar fejlesztésű, okostelefonos alkalmazással vezérelhető szállodája a fővárosban, a KViHotel Budapest.

Kató Csaba, a TMRW Hotels applikáció ötletgazdája és a cég alapítója az ez alkalommal tartott sajtótájékoztatón elmondta: a négycsillagos színvonalú, negyvenszobás, papírmentes szálloda a TMRW (tomorrow) Kft. első alkalmazása, a fejlesztés ötlete négy évvel ezelőtt indult. A foglalástól a kijelentkezésig mindent el tud intézni magának a vendég az applikáción keresztül, sorban állás nélkül, ráadásul a telefon belépőkártyaként is működik. Minden funkciót egyetlen alkalmazásba integráltak, ez a TMRW Hotels alkalmazás. Két év alatt fejlesztették ki, és a KViHotelben tesztelték először – mondta.

Kató Csaba elmondta: a szállodaiparban innovációnak számító alkalmazást további magyarországi és európai hoteleknek tervezik licencbe adni, a fejlesztés és a beruházás értékét üzleti titokként kezelik.

Palicz Péter hoteligazgató a magyar fejlesztésű, okostelefonos alkalmazással vezérelhető szállodában (Fotó: MTI)

Hozzátette: a fejlesztés ötlete abból indult, hogy az okostelefon személyes tárggyá vált. Ha a légi közlekedésben elég egy okostelefon az utazáshoz, akkor mindezt miért ne lehetne átültetni a szállodaiparba. Az alkalmazással a szálloda minden vendégoldali szolgáltatását kezelheti a vendég.

A szoftver fejlesztése 15 ezer munkaórát vett igénybe. A szálloda és a TMRW-alkalmazás Budapest egyik legnagyobb startup vállalkozása lett. A megoldás szabadalmaztatási eljárását tavaly elindították. Az alkalmazást más szállodáknak, hoteleknek licencszerződéssel tervezik értékesíteni, a mérettől függően egyedi díjat kalkulálnak ki – ismertette.

Palicz Péter, a KViHotel Budapest igazgatója, a TMRW Kft. kereskedelmi igazgatója azt mondta, hogy a foglalás-ottartózkodás-kijelentkezés alapélménye évtizedek óta nem változott, miközben az utazáshoz kapcsolódó más szolgáltatásokban – repülés, taxi – a digitalizáció sokkal hangsúlyosabban megjelent. A bejelentkezés nincs helyhez kötve, a bejelentkezési ablak 48 órával érkezés előtt megnyílik, amikor kiválasztható az emelet és a szoba. A bejelentkezést követően e-mail üzenetekben folyamatosan tájékoztatják a vendéget. A vendégnek lehetősége van okostelefonjával a szobája hőmérsékletének beállítására is, hogy érkezéskor a kért hőmérséklet fogadja. A szálloda virtuális recepciósa az ajtónyitástól az étterem ajánlásáig éjjel-nappal mindenben segítséget tud nyújtani. Kijelentkezéskor a vendég e-számlát kap a fizetésről.

Közölte: cseretelefonok állnak rendelkezésre arra az esetre is, ha a vendégnek lemerülne a készüléke vagy a szobában felejtette volna a telefonját.

Kérdésre kitért arra is, hogy a recepció üzemeltetésének költsége minimalizálható, hiszen a hotelben nincs fizikailag recepciós, a takarítás folyamata optimalizálható, és költsége csökkenthető. A cégcsoport célja, hogy ez az alkalmazás legyen Európa hoteljeinek az informatikai alapja.

A TMRW Hotels alkalmazás fejlesztője és a KViHotel beruházója a KVK cégcsoporthoz tartozik.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége