2024. április 26., péntek

Rendezik a zombori ipari zónát

A városi közigazgatási hivatal közbeszerzési eljárást hirdetett az ipari övezet rendezésére. A meghirdetett munkálatok során le kell bontani a régi, üzemen kívüli hőtelep épületét. Ezzel több mint négy hektár terület szabadul föl a leendő beruházók számára. A hőtelepről már korábban eltávolították a berendezéseket és a vezetékek zömét, most le kell bontani az épületeket, eltávolítani a még meglévő föld alatti és föld feletti vezetékeket, az ezer köbméteres mazut- és félezer köbméteres fűtőolajtartályokat, a szervizutakat. Az ugyancsak ott található trafóállomás továbbra is használatban marad, sőt egy másik is épül mellé, valamint egy 20 kilovoltos villanyvezeték is készül, amely szavatolja az ipari zónában már működő vállalatok jobb áramellátását, és újak is csatlakozhatnak majd rá.
A közbeszerzés ugyancsak nagy építőipari tétele egy szennyvízcsatorna építése az akkumulátorgyártól az ipari zónáig, ahol jelenleg szennyvíztározókba gyűjtik a felhasznált vizet. Ez a csatorna több mint három kilométer hosszú lesz.
A város több kisebb közbeszerzést is meghirdetett, így például a községi, a városi és falusi utak, a járdák és kerékpárutak karbantartására és kátyúzására.