2024. április 26., péntek
VMSZ-KÖZLEMÉNY

„A Szabadkai Egészségház vizsgálja felül döntését”

„A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai városi szervezete aggodalommal értesült a Szabadkai Egészségház döntéséről, amely szerint 2018. március 1-vel Csantavér és Bajmok helyi közösségek területén megszűnik a délutáni mentőszolgálat és az éjjeli orvosi ügyelet.

Elfogadhatatlan számunkra, hogy évtizedeket menjünk hátra az időben és ahelyett, hogy minél teljesebb körű egészségügyi ellátást biztosítanánk a két település és a közelükben levő falvak lakosai, több mint tízezer szabadkai polgár számára, megszüntetésre kerül a délutáni mentőszolgálat és az éjjeli orvosi ügyelet.

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai városi szervezete a csantavéri és a bajmoki, valamint a környező falvakban élő polgárok érdekeit és mindenekelőtt az alapvető egészségügyi ellátásra való jogaikat figyelembe véve elvárja, hogy a Szabadkai Egészségház igazgatója felülvizsgálja döntését.

A VMSZ szakpolitikusai javaslatokkal fognak élni, amelyekkel elő kívánják segíteni olyan megoldás megtalálását, ami a meglévő ellátás színvonalát megtartja” – olvasható a VMSZ szabadkai városi szervezetének pénteki közleményében.