2024. április 26., péntek

Krajnović megelőzheti Murray-t

Filip Krajinović rosszul kezdett a dubaji 2. fordulóban is, de idejében magára talált, legyőzte a ciprusi Markosz Bagdatiszt, és bejutott a negyeddöntőbe, amelyben a másfél évvel idősebb és 40 hellyel alacsonyabban rangsorolt orosz Jevgenyij Donszkojjal találkozik. Egyszer már játszottak, a 2010-es belgrádi torna 1. fordulójában a zombori nyert, és utóbb elődöntőt is játszott. Ha most is nyer, megint elődöntős, és a naprakész ranglista 28. helyére lép, a volt világelső skót Andy Murray elé. Krajinović az első játékban leadta az adogatást, a harmadikban pedig Bagdatisznak újabb breaklabdája adódott. A zombori játékos ezt hárította, egyenlített, a rövidítésben magabiztosan nyert, majd a második játszmában egyetlen break is elegendő volt a továbbjutáshoz.

Peđa Krstin nem sokáig ünnepelte Punta del Estében a Györe feletti győzelmet. A nagykikindai teniszezőt a 2. fordulóban az olasz Federico Gaio győzte le.

Krajinović továbbjutásán kívül sikerek csak a kis tornákon születtek, hisz DaniloPetrović negyeddöntős Heraklionban, Marko Miladinović a 2. fordulóban játszhat Antalyában, Piros Zsombor pedig tegnap a késő délutáni órákban a dohai futures negyeddöntőjéért küzdött.

Acapulcóban a nap rangadóján Juan Martín del Potro egyenrangú csatában verte David Ferrert, Dubajban pedig Lucas Pouille visszavágott Karen Hacsanovnak a múlt heti marseille-i döntőben elszenvedett vereségért.