2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁS 2018

Március 15-én újból békemenet lesz

Március 15-én újra békemenet lesz, a résztvevők délben gyülekeznek Budán a Bem-szobornál, majd átvonulnak a Kossuth térre, ahol közösen hallgatják meg Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét – jelentette be Bayer Zsolt publicista hétfőn este az Echo TV Sajtóklub című műsorában. Az ismert jobboldali publicistákat aktuális politikai témákról beszéltető népszerű műsort most rendhagyó módon egyetlen témának szánták, a Fidesz részére kudarccal végződő vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásnak.

Bayer Zsolt a békemenet meghirdetésekor az ellenzékre utalva azt mondta: „reményt kaptak, elhiszik, hogy erősek lettek és a mi álmunk szertefoszlott”. „Mutassuk meg, hogy vagyunk egy páran!” – fogalmazott a műsort vezető publicista.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője az öt évvel ezelőtti tömegeket megmozgató békemenetre utalva hozzátette: 2012-ben is ez volt a válasz, „hinnünk kell a szeretet és az összefogás erejében. Amit létrehoztunk, meg kell védeni!” – közölte.

A bejelentés nem maradt reakció nélkül az ellenzéki táborban: a Kétfarkú Kutya Párt szintén békemenetet hirdetett aznapra. „Magyarország legyen a Két Békemenet országa!” – üzente a Facebookon a viccpárt.