2024. április 26., péntek

Továbbra is tarol a Fekete Párduc az észak-amerikai mozikban

A Fekete Párduc a bemutatóját követő második hétvégén is nagyot ment: eddig csak egyetlen filmnek volt még akkora bevétele Észak-Amerikában a második hétvégén, mint a fekete szuperhősfilmnek

A becslések szerint péntektől vasárnapig 108 millió dollárért (27,5 milliárd forintért) váltottak jegyet a Marvel akciómozira az amerikai és kanadai nézők. Ryan Coogler rendező-forgatókönyvíró új produkciója a negyedik film, amelynek sikerült százmillió dollár fölött keresnie a második hétvégén.

Korábban a Star Wars: Az ébredő Erő, a Jurassic World és a Bosszúállók lépte át ezt a küszöböt. Közülük csak a Star Wars ért el nagyobb bevételt a második hétvégéjén.

A Fekete Párducra Észak-Amerikában eddig összesen 400 millió dollárért (102 milliárd forintért) fogytak a jegyek, világszerte pedig 704 millió dollárt (179 milliárd forintot) fizettek a nézők.

A hétvége új bemutatói közül a legjobban a Warner Bros. Éjszakai játék című vígjátéka teljesített a kasszáknál, amelynek főszerepeit Jason Bateman és Rachel McAdams alakította. A film jegybevétele 16,6 millió dollár (4,2 milliárd forint) volt, amivel a kasszasikerlista második helyére került.

Harmadik a Nyúl Péter 12,5 millió dollárral (3,2 milliárd forinttal). A Natalie Portmannal forgatott Expedíció című sci-fi pedig negyedik lett: 11 millió dolláros (2,8 milliárd forint) bevétellel debütált a hétvégén Észak-Amerikában.