2024. április 26., péntek
BIRKÓZÁS

Taroltak a vajdaságiak

Szombaton Belgrádban tartották meg a szerbiai kupa 1. fordulóját az U13-as korosztálynak. Ez egyben nemzetközi verseny is volt, Trofej Beograda néven. Érmeket csak a nemzetközi versenyre kaptak a résztvevők, de a kupában nem vették figyelembe a külföldi versenyzők eredményeit.

Romániai, horvátországi és bulgáriai versenyzők voltak külföldiként, összesen pedig 147 birkózó lépett szőnyegre.

A vajdasági csapatok remekeltek, különösen a zentaiak, akik csapatversenyben fölényesen nyerték meg a kupasorozat első állomását, úgy, hogy két, szinte biztos aranyérmesük (Vámos és Kónya) ezúttal nem volt a csapatban.

A zentaiak eredményei, nemzetközi, 36 kg: 2. Berkec Dániel. 39 kg: 1. Berkec Dejan, 2. Pék Zalán. 42 kg: 4. Tóth Alex, 5. Csáki Márton. 50 kg: 1. Tóth Dániel, Tóth Csaba.

Az U13-as kupában első lett Berkec Dániel, Berkec Dejan és Tóth Dániel, a második helyet Pék Zalán érdemelte ki, a harmadik helyen Tóth Csaba végzett, Csáki Márton pedig az ötödik lett.

A magyarkanizsaiak is helytálltak, első helyen végzett Lengyel Kevin (30 kg) és Lakatos Dávid (42 kg), második helyezést ért el Özvegy Dániel (30 kg) és Đorđe Graovac (55 kg), és ötödik lett Krizsán Igor (46 kg), Nagy Dominik (60 kg), valamint Teleki Dániel (70 kg). A lányoknál Újhelyi Evelin (36 kg) végzett az élen.

Az U13-as kupa csapatversenyének eredménye: 1. Zenta 140, 2. Proleter 110, 3. Potisje 100 pont stb.