2024. április 26., péntek

Vajdasági magyar festők kiállítása

Boros György, Mile Tasić, Sutus Áron (Fotó: Patyi Szilárd)

Boros György, Mile Tasić, Sutus Áron (Fotó: Patyi Szilárd)

Kedden este a Szabadegyetem kiállítótermében megnyílt a topolyai Art Galery A Vajdasági Magyar Festészet 2017 című tárlata. A megnyitón egybegyűlt közönséget Boros György képzőművész köszöntötte, aki háláját fejezte ki a tárlat kezdeményezőjének, Zsáki Istvánnak, valamint a topolyai Art Galerynek, hogy lehetővé tették, hogy Szabadkára hozzák a kiállítást, valamint elmondta, hogy a kiállítás Ács Józsefnek, a kiváló festőnek, szervezőnek, a vajdasági művésztelepek atyjának állít emléket. Mile Tasić képzőművész beszédében azt hangsúlyozta, hogy a kiállításon sok fiatal művész alkotása tekinthető meg.

– A vajdasági magyar képzőművészetért érdemes rajongani, és ha csak tehetjük, látogassunk kiállításokat, legyen az akár egynapos, nem a megszokott klasszikusnak nevezhető kiállítótérben látogatható, generációkról szóló, önálló, kiforrt vagy épp a most induló tehetségnek utat engedő – mondta többek között megnyitó beszédében Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke.

A kiállításon többek között Boros György, Újházi Adrienn, Zsáki István, Bacsa Melinda, Acsai György, Paszterkó Richárd és Bacsa Melinda alkotásai láthatók. A tárlat március 4-éig tekinthető meg.