2024. április 24., szerda

A környezetvédelem közös érdekünk

Negyvenkettedik alkalommal tartottak tiltakozást a bűz és a Krivaja patak szennyezése ellen

Városunk, községünk valamennyi lakójának közös érdeke kell hogy legyen környezetünk védelme – mondta sorrendben negyvenkettedik tiltakozó akcióján Dragan Pečurica szervező.

A 42. tiltakozás résztvevői (Kiss Zoltán felvétele)

A 42. tiltakozás résztvevői (Kiss Zoltán felvétele)

– Vajon meddig még, hogy bűzével az állati fehérjéket feldolgozó üzem ellehetetleníti a szellőztetést, kora esti sétáinkat? Meddig tűrjük a Krivaja patak mérhetetlen szennyezését? – tette fel a kérdést a rekordszámú, mintegy negyven megjelent tiltakozó előtt a hétvégi tiltakozás szónoka. – Hány újabb légúti megbetegedésnek, egészségügyi problémának kell még előfordulnia, hogy odafigyeljenek erre a problémára a község, a tartomány és a köztársaság környezetvédelemért felelős illetékesei?

A Topolya központjában megtartott tiltakozáson vendégként részt vettek óverbászi és veprődi környezetvédők is, akik még kritikusabb hangnemben követelték a hathatósabb intézkedéseket. Összefogásra, tömegesebb részvételre szólították fel a polgárokat, hiszen nemcsak a mi egészségünkről van szó, de gondolnunk kell az utánunk jövő generációkra is, akik iránt felelősséggel tartozunk, milyen környezetet, milyen Földet hagyunk rájuk.

A szervezők elégedettségüket fejezték ki, hogy egyre tömegesebb a tiltakozó megmozdulás, és bíznak benne, hogy a jövőben még több községbeli polgár érzi majd szívügyének környezetünk megóvásának a kérdését.