2024. április 26., péntek

Szerényen, de magabiztosan

Kétnapos frakcióülést tart a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt

A Stop Soros törvénycsomag, valamint az elmúlt nyolc év kormányzati munkájának értékelése is szerepel a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt visegrádi kihelyezett frakcióülésének napirendjén – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely (Fotó: MTI)

Gulyás Gergely (Fotó: MTI)

A fideszes politikus elmondta: a frakciók nagy valószínűséggel a Stop Soros törvénycsomag támogatásáról fognak dönteni. Gulyás Gergely kiemelte: a következő 3-4 hónap a migráció témájában kulcsfontosságú lesz, hiszen az ENSZ migrációs csomagjának alapvető tételei, minden tekintetben szemben állnak azzal, amit a kormánypártok a migrációról mondanak, illetve gondolnak. Rámutatott: az ENSZ jelentése, illetve migrációs csomagja is pozitívumként tünteti fel a migrációt, legális útvonalak létesítését javasolja. Ők ezzel szemben ezt komoly veszélynek tartják. A tárgyalásokon a magyar kormány egyelőre részt vesz, és azért küzd, hogy a javaslat alapvetően megváltozzon.

Gulyás Gergely megjegyezte: azt is látják a belga miniszterelnök fenyegetéséből, hogy a felső korlát nélküli kvóták elfogadásával zsarolja a visegrádi államokat, hogy júniusig az Európa Tanács mindenképpen döntésre vigye ezt a kérdést. A kormánypárti politikus kiemelte: vannak olyan országok, köztük a Benelux- és skandináv államok, amelyek szerintük egy konszenzussal meghozható döntést, amit akár többségi alapon, szívesen meghoznának.

Jelezte: a frakcióülésen áttekintik a 2010, illetve 2014 óta elért eredményeket is. Hangsúlyozta: fontos előrelépést sikerült elérni számtalan, kulcsfontosságú területen, így a gazdaságot nem csupán stabilizálták, hanem a növekedés alapjai is biztosítottak.

Szerényen, de magabiztosan várhatják az eredményekre tekintettel az országgyűlési választásokon való megmérettetést – összegzett Gulyás Gergely.

Arról, hogy számítanak-e újabb kétharmadra, ezt mennyire tartják fontosnak, azt mondta: reménykednek abban, hogy a választók döntésének köszönhetően ismét kormányt alakíthat a Fidesz és a KDNP. Ehhez ma 100 mandátum szükséges – rögzítette Gulyás Gergely.