2024. május 5., vasárnap

A szerelem és a bor fesztiválja

Szlovén előadók is fellépnek a rendezvényen

Szerdán rendezik meg a szerelem és a bor 17. fesztiválját a városháza dísztermében, 19.30 órai kezdettel. A rendezvény programját hétfőn sajtótájékoztató keretében ismertették.

Cvijetin Milaković és Aleksandar Toković (Fotó: Patyi Szilárd)

Cvijetin Milaković és Aleksandar Toković (Fotó: Patyi Szilárd)

– Mint az előző években, idén is gazdag műsorral készültünk, amelyen számos ismert előadó lép fel, a pop és a szórakoztató zene területéről, akik meghatározóak voltak a maguk korában, de fiatal előadók, együttesek is teret kapnak – mondta Aleksandar Toković, a fesztiváltanács tagja. Ebben az évben a legnevesebb fellépő Vladimir Lado Leskovar szlovén előadó lesz. Szintén Szlovéniából érkezik a Stiški kvartett. Ők a fellépésüket huszonöt éves fennállásuknak fogják szentelni, de számos fiatal szabadkai és környékbeli énekes és együttes is fellép.

– Köszönetet mondunk Szabadka Város önkormányzatának, hogy idén is rendelkezésünkre bocsátotta a városháza dísztermét, és ott tarthatjuk meg rendezvényünket, ahogy azt a szabadkai polgárok megszokták – tette hozzá Cvijetin Milaković, a SuLola Akadémiai-Művelődési Egyesület Közgyűlésének elnöke.

A rendezvény csatlakozni kíván az „Új szívet Sašának” humanitárius akcióhoz, és a szervezők felkérnek mindenkit, akinek van lehetősége, hogy küldjön sms-t az 5066-os számra, hogy ezzel segítse az akciót. A belépőjegyek ára 400 dinár, amelyet a városháza alatti ajándékboltban lehet megvásárolni.