2024. április 26., péntek

Farsangi műsor és élőújság volt Gomboson

A Magyar Szó csapata vasárnap sem pihent, a szombati tordai élőújság után vasárnap Gomboson jártunk. A gombosi Művelődési Otthonban a hagyományos farsangi műsor és a gyerekek farsangi felvonulása után kezdődött napilapunk élőújságja.

Farsangi jelmezben a legfiatalabbak (Gergely Árpád felvétele)

Farsangi jelmezben a legfiatalabbak (Gergely Árpád felvétele)

Az egybegyűlteket Klenanc József, a helyi közösség titkára, az Arany János MME elnöke köszöntötte. Nagy Magdolna újságíró-szerkesztő ismertette a kiadványokat, a Szórványlétben I. és II. riportkötetet, amelyben Gombos is szerepel, valamint a Naptár 2018 kiadványt, amelynek címlapját a gombosi népviselet díszíti. Mihályi Katalin szerkesztő elmondta, hogy Gombos két alkalommal mentette meg a magyar néptáncot, 1930-ban és 1969-ben, amikor megszervezte a Gyöngyösbokrétát. Bemutatásra került a Menedékben című kiadvány, valamint a Tigrislélek című novellaantológia is. A közkedvelt Magvető mellékletünket Varga Attila szerkesztő ismertette. Az est elmaradhatatlan vendége Magyarzó Pistike volt, akit Molnár Zoltán színművész személyesített meg. A szervezők farsangi fánkkal, forralt borral és teával kedveskedtek a jelenlevőknek. Az ünnepséget követően megkérdeztük a gombosi közönséget, lapunk olvasóit, mi a véleményük az újságról és a mellékletekről.

– A csütörtöki újságot mindig megvesszük, hiszen a Tarka Világ mellékletet nagyon kedveljük, jó tanácsok vannak benne, sokat kipróbáltam közülük, és be is váltak. A keddi számot is megvásároljuk a Magvető és a benne található nyereményjáték miatt. Mezőgazdasági termelő vagyok, és mindig találok valami érdekes olvasnivalót a Magvetőben – mondta Andrasics Albert. A gombosiak körében igen kedvelt a Tarka Világ mellékletünk.

A gombosi közönség egy része (Gergely Árpád felvétele)

A gombosi közönség egy része (Gergely Árpád felvétele)

– Rendszeresen vásároljuk az újságot, én a Tarka Világ mellékletet szeretem a legjobban. Kedvelem a családról és a házastársak közötti viszonyokról szóló témákat, a lakásfelújításról és a divatról szóló írásokat. A férjem az elsőtől az utolsó betűig elolvassa az újságban leírtakat. A Szórványlétben I. könyvet is megvásároltuk, hiszen benne van Gombos, és tervezzük a Naptár kiadványt is megvásárolni – hangsúlyozta Molnár Erzsébet.

– Nagyon szeretem olvasni az újságban az útleírásokat, az orvosi tanácsokat, a színházról szóló írásokat. A Tarka Világ pedig a kedvenc mellékletem – mondta Molnár Rozália. Hogy az újságot főzés közben is lehet olvasni, bizonyítja gombosi olvasónk.

– Nagyon kedvelem a hétvégi dupla számot, amit vasárnap paprikásfőzés közben szoktam olvasgatni. A keddi, a csütörtöki és a hétvégi újságot vesszük. A Magvetőben mindig a szerkesztő kommentárját olvasom el először, gyümölcstermesztéssel is foglalkozom, így az ezzel kapcsolatos írásokat is kedvelem – vallotta Pető András.

Andrasics Albert (Gergely Árpád felvétele)

Andrasics Albert (Gergely Árpád felvétele)

Molnár Erzsébet (Gergely Árpád felvétele)

Molnár Erzsébet (Gergely Árpád felvétele)

Molnár Rozália (Gergely Árpád felvétele)

Molnár Rozália (Gergely Árpád felvétele)

Pető András (Gergely Árpád felvétele)

Pető András (Gergely Árpád felvétele)