2024. április 25., csütörtök

Megújult iskolában tanulnak a diákok

Nyilas Mihály munkalátogatáson járt a veterniki általános iskolában
Teodora Mitić elégedett az iskolának folyósított támogatással, Nyilas Mihály pedig a munkálatok minőségi kivitelezésével

Teodora Mitić elégedett az iskolának folyósított támogatással, Nyilas Mihály pedig a munkálatok minőségi kivitelezésével

Pénteken a veterniki Mihajlo Pupin Általános Iskolába látogatott Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár. Az eseményre a Közelebb az iskolapadokhoz elnevezésű akció keretében került sor, amelynek során az illetékesek felkeresik a tartomány területén működő 566 nevelési-oktatási intézményt és elbeszélgetnek a vezetőivel és munkatársaikkal.

A Mihajlo Pupin iskola az oktatási titkárság több pályázatának köszönhetően jelentős támogatásban részesült, amelyet felújításra használt fel. Tavaly decemberben a tartalékalapból 2,9 millió dinárt kapott a vizesblokkok felújítására, és 2017-ben az oktatási titkárság pályázatán mintegy 5,4 millió dinárt az ablaküvegek és a padlóburkolat cseréjére.

A titkár, miután megtekintette az elvégzett munkálatokat, amelyre a tartomány biztosított az iskolának pénzt, elégedettségét fejezte ki: új padlója van az iskolának, a vizesblokkokat mind felújították, a mozgatható üvegajtók is elkészültek. Ezek után a titkár Teodora Mitićtyel, az iskola vezetőjével és helyettesével, továbbá a munkatársaival elbeszélgetett az iskolában folyó munkáról.

Nyilas Mihály elmondta: a tartomány pályázatokkal kívánja biztosítani a pénzt az iskoláknak és az óvodáknak, hogy a szükséges munkálatokat elvégezhessék az épületeken. Szeretnék, ha minél több óvoda, iskola, diákotthon megpályázná a titkárság nemrég kiírt 150 millió dinár értékű pályázatát, és hogy a veterniki Mihajlo Pupin iskolához hasonlóan a diákok másutt is megújult iskolában tanulhassanak, a gyerekek megújult óvodába járhassanak.