2024. április 26., péntek

Ügyintézés 48 órán belül

A csókai önkormányzat február eleje óta felgyorsított, 48 órás ügyintézést vállal. Ez azt jelenti, hogy a polgárok bárminemű kérdéssel, felvetéssel, adatkéréssel – legyenek azok kommunális vagy más jellegűek, észrevételek, javaslatok – fordulnak a községi közigazgatáshoz, két napon belül megkapják a választ.

Fotó: Gergely József

Fotó: Gergely József

A község polgárai észrevételeiket telefonon, SMS-üzenet formájában vagy interneten keresztül a község honlapján továbbíthatják az illetékes közigazgatási szervhez. A lakossági kérdéseket a nap 24 órájában, tehát éjjel-nappal el lehet juttatni a megadott telefonszámokon vagy a világháló közvetítésével.

A 48 órás rendszer vezetékes telefonszámon a helyi hívás díjában a 0230/71-035 számon, mobiltelefonon pedig a 064/861-9691-es számon érhető el. Interneten a község honlapján, a www.coka.rs oldalon lehet kérdéseket feltenni, tájékoztatót kérni. A feltett kérdésekre az illetékes közigazgatási szerv két napon belül köteles választ adni, az információszolgáltatás természetesen nem jelenti azt, hogy a vitás ügyek, problémák egy csapásra megoldódnak, de legalább a polgárok idejében kapnak tájékoztatót, hogy hol tart az ügyük a hivatalban, kihez fordulhatnak ügyes-bajos gondjaik megoldása érdekében.

A bejelentésekkel egy megbízott ügyintéző személy foglalkozik, a kérdéseket és kérelmeket csoportosítja, és továbbítja a községi közigazgatás illetékes szolgálatához vagy valamelyik közvállalathoz megválaszolásra. A 48 órás rendszer csókai bevezetését a tartományi önkormányzatokkal megbízott titkárság finanszírozta.