2024. április 26., péntek
45. RÁKÓCZI-KUPA

Felemás délvidéki szereplés

Február első hétvégéjén a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium szervezésében immár 45. alkalommal rendezték meg Kiskunhalason a Rákóczi-kupa elnevezésű ifjúsági terem-labdarúgótornát. A nagy múltú vetélkedésen az idén is tíz csapat vett részt az anyaországból, illetve a határon túli területekről, köztük a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont együttese is, amely a B csoportba kapott besorolást.

A tóthfalui Nyers István Akadémia labdarúgóira épülő délvidéki gárda rosszul, egy sima 4:0-s vereséggel kezdte a tornát, a folytatásban azonban feljavult a piros mezesek játéka, akik két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a 2. helyet szerezték meg csoportjukban. Ez azonban még nem jelentett számukra továbbjutást, az elődöntőbe kerülésért még egy meccset kellett játszaniuk az A csoport 3. helyezettje, a Gyöngyös csapata ellen. Mivel a gyöngyösiek elleni találkozón nem született gól, a továbbjutásról büntetők döntöttek, melyeket az anyaországiak lőttek jobban – a magyarkanizsaiaknál Borsos és Rényi betalált, Denkovity viszont hibázott –, így ők játszhattak az elődöntőben a későbbi tornagyőztes Orosháza ellen. Az influenzás megbetegedések miatt az észak-bácskai együttes mindössze nyolc játékossal érkezett meg Kiskunhalasra, a csapat góljait pedig Rényi Alen (3), Berényi Egon (2), Borsos Márk (2), Denkovity Dorián (2) és Domonkos Gábor szerezte. Rajtuk kívül Triznya Bence, Holló Márió és Konc Zsolt lépett még pályára a magyarkanizsai csapat színeiben a kiskunhalasi tornán.

A Beszédes József középiskola eredményei a 45. Rákóczi- kupán: Dékáni (Kiskunhalas) 0:4, Bibó (Kiskunhalas) 3:3, Szilády (Kiskunhalas) 3:0, Sárospatak 4:2, Gyöngyös 0:0 – büntetőkkel 2:3.

A torna legjobb határon túli játékosának egyébként Borsos Márkot, az adorjáni Tisza labdarúgóját választották meg, aki már tavaly is kiérdemelte ezt az elismerést.