2024. április 26., péntek
AUSTRALIAN OPEN

Babos duplázhat Melbourne-ben!

Hiába ápolták Csung talpát, a dél-koreai teniszező feladásra kényszerült (Fotó: Beta/AP)

Hiába ápolták Csung talpát, a dél-koreai teniszező feladásra kényszerült (Fotó: Beta/AP)

Mindössze néhány órával azután, hogy női párosban, Kristina Mladenović partnereként, elnyerte pályafutása első Grand Slam-serlegét, Babos Tímea vegyes párosban is sikeres volt, s alkalmat teremtett magának, hogy Melbourne-ben két trófeával ünnepelhessen. Babos tegnap, az indiai Rohan Bopanna oldalán, három játszmában nyert a M. J. Martínez, Demoliner spanyol–brazil kettős ellen, és a döntőben a kanadai Gabriela Dabrowski és a horvát Mate Pavić képezte duóval játszhat a magyar tenisz páratlan sikeréért. A vegyes páros döntője közép-európai idő szerint vasárnap hajnali 4 órakor lesz műsoron.

Mint azt feltételezni is lehetett, a svájci Roger Federer lett az Australian Open férfi egyesének másik döntőse, és vasárnap a horvát Marin Čilićtyel vív meg 20. Grand Slam-serlegéért. A címvédő svájci dolgát tegnap megkönnyítette a koreai Hjeon Csung pechje, hisz a fiatal teniszező bal talpán felszakadt a hólyag, amiért a második játszma folyamán feladásra kényszerült. Federer bizonyára normális körülmények között sem hagyta volna ki az alkalmat, hisz az első játszmát nagyszerű játékkal nyerte meg, és a döntőben is kimondott esélyes lesz Čilić ellen, aki ellen eddig csak egyszer, a US Open 2014-es elődöntőjében veszített, legutóbb pedig tavaly a wimbledoni döntőben a svájci nagyon fölényesen győzött.

A melbourne-i női döntőben ma a világelső román Simona Halep a hét éve ranglistaéllovas dán Caroline Wozniackival találkozik. Nyílt, kétesélyes mérkőzésnek ígérkezik a párharc, amely a serlegről és a női trónról is dönt, hisz a győztes két legyet üt egy csapásra. Bármelyikük is nyer, harmadik döntőjében először diadalmaskodik a nagy tornák egyikén.

Az elődöntőben fejezte be melbourne-i szereplését az ifik versenyében a szerbiai Marko Miladinović, akit az amerikai Sebastian Korda, az egykor híres, Australian Opent nyert és a Roland Garroson döntőt játszott cseh Petr Korda 17 éves fia győzött le három játszmában.

Szépen halad két szerbiai lány a kis tornákon. Olga Danilović a floridai Wesley Chapelben nehezen törte meg a belga Tamaryn Hendler ellenállását, és az este a negyeddöntőben az ismertebb és 6. kiemelt ukrán Olga Jancsukkal mérkőzött. Sarm es-Sejkben az újvidéki Dejana Radanović kevesebb mint 20 óra alatt két meccset nyert, és elődöntős lett. A 2. kiemelt Radanović ma a döntőért a 8. kiemelt lengyel Katarzyna Kawával mérkőzik.

Nyitókép: Hiába ápolták Csung talpát, a dél-koreai teniszező feladásra kényszerült (Fotó: Beta/AP)