2024. április 26., péntek

Tizennyolc pályázat

Az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium egyebek közt a doktori- és mesterképzésen levő hallgatók részére hirdetett meg pályázatokat

A felsőoktatásra vonatkozó pályázatokat jelentetett meg december végén a szerbiai Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium. A pályázatokról Vicsek Annamária, az oktatási minisztérium államtitkára számolt be lapunknak:

– Az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium tizennyolc pályázatot jelentetett meg. Ezek a felsőoktatásban doktori- és mesterképzésen levő hallgatók ösztöndíjaira, továbbá a kutatók, kutatások támogatására, ezenkívül a mester- vagy doktori képzésekkel kapcsolatos külföldi tanulmányi úton való tartózkodásokra, valamint tudományos diákköri munkákon, konferenciákon és egyéb szemléken való részvételre vonatkoznak. A pályázatokra azok a magyar, felsőoktatásban résztvevő hallgatók is jelentkezhetnek, akik Szerbia területén tanulnak, viszont külföldön szeretnék a doktori vagy mesteri tanulmányaikat elvégezni vagy folytatni. Ami a vajdasági magyar felsőoktatásban résztvevő hallgatókat illeti, az elsődleges és legfontosabb támogatást részükre a Magyar Nemzeti Tanács felsőoktatási programján belül az ösztöndíjak, illetve demonstrátori ösztöndíjak adják, viszont jelentkezésre ösztönzöm és sarkallom azokat az egyetemistákat, akik ezekben esetleg nem részesültek, hiszen itt legfőképp doktori- és mesterképzésekről van szó. Némely pályázatok esetében harminc nap a leadási határidő, egyes esetekben hatvan nap, valamelyek pedig egész évben, azaz 2018-ban folyamatosan nyitva lesznek. Tizennyolc különálló pályázatról van szó, minden információ, a jelentkezési lapokkal és minden pályázat esetében a pályázati feltételek elérhetők a minisztérium honlapján, a www.mpn.gov.rs címen – ismertette Vicsek Annamária.