2024. április 20., szombat
AUSTRALIAN OPEN

Novak már egyedül maradt

Fucsovics legyőzte a 13. helyen kiemelt Querrey-t

Novak Đoković tegnap a déli órákban egyedüli szerbiaiként maradt versenyben az Australian Openen. Ekkor esett ki ugyanis Viktor Troicki, akit, a papírformának megfelelően, a hazaiak kedvence, a titkos esélyesként is számon tartott Nick Kyrgios győzött le.

Az ausztrálok nagyon szurkolnak Nick Kyrgiosnak (Fotó: Beta/AP)

Az ausztrálok nagyon szurkolnak Nick Kyrgiosnak (Fotó: Beta/AP)

Az első játszmában 5:5-ig tartott az egyensúly, ekkor Viktor csapnivalóan adogatott, és hátrányba került. A szerb a második játszma elején azonnal leadta az adogatást, a harmadikban pedig 3:5-ről még kiharcolta a rövidítést, de a siker közelében sem járt. Az ausztrál, bár az ő teljesítménye is néha jócskán visszaesett, kiegyensúlyozottabb volt, és megérdemelten harcolta ki a 3. forduló rangadóját a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen, aki tegnap az 5. játszmában 2:5-ről fordított a kanadai Denis Shapovalov ellen. Troickiék mérkőzését a brit James Keothavong vezette, akit Kyrgios ugyanitt tavaly rettenetesen lehordott a Berdychtől elszenvedett veresége után. A brit bírót ezúttal Troicki bántotta meg, igaz, nem szándékosan, amikor a döntő játszma rövidítésében egy fogadással fejbe találta.

Fucsovics Márton az éjjel az amerikai Sam Querrey ellen játszott a 3. fordulóért, és karrierje legnagyobb győzelmét aratta, Novak Đoković pedig a centerpályán hajnali ötkor – helyi 15 órakor – kezdett a francia Gaël Monfilsszal.

Babos Tímea nem jutott túl a valamivel magasabban rangsorolt spanyol Carla Suárez képezte akadályon. A magyar az első szettet 2:5-ről még szorossá tette, a másodikban nem játszotta el a 4:1-es vezetést, a harmadikban pedig kétszer is leadta az adogatást, és 0:4-ről már nem volt ereje fordítani.

A női tornán újabb meglepetések is történtek, kiesett Darija Kaszatkina, Anasztaszija Pavljucsenkova, Suaj Peng és Belinda Bencic, s az alsó ágon már egyre valószínűbb a WozniackiSzvitolina elődöntő, amibe esetleg csak Jelena Osztapenkónak és Anett Kontaveitnek lehet beleszólása.

Olga Danilović és Jani Réka is táblára jutott a 25 ezres orlandói női ITF-tornán. Mindketten magabiztosan győztek a selejtező döntőjében, így Olga az amerikai Jessica Pegulával, Réka pedig az olasz Jessica Pierivel találkozott a tegnap esti 1. fordulóban.

Sarm es-Sejkben késő délután játszottak. Valkusz Máté a cseh David Poljakkal, a női tornán pedig a 2. kiemelt Dejana Radanović a holland Suzan Lamensszel kezdett.

Nyitókép: Az ausztrálok nagyon szurkolnak Nick Kyrgiosnak (Fotó: Beta/AP)