2024. március 19., kedd

Átépítik a Vásártéri Sportközpontot

Új tartalmakkal bővül a Vásártéri Sportközpont, a felújítási projektumból kiderül, hogy teljesen megváltozik a sportlétesítmény környéke.

A vásár melletti sportpályák területe hamarosan teljesen átalakul és felújul, valódi sportkomplexumot létesítenek ezen a helyen (Dávid Csilla felvétele)

A vásár melletti sportpályák területe hamarosan teljesen átalakul és felújul, valódi sportkomplexumot létesítenek ezen a helyen (Dávid Csilla felvétele)

A Vásártéri Sportközpont felújítási projektuma február 1-jéig nyilvános betekintésen van. Az első sportpályát itt 50 évvel ezelőtt építették meg, de a tervek szerint nemsokára teljesen átépítik. A felújítási projektumot 4,79 hektáron bonyolítják le, termeket és kinti sportpályákat is építenek. A sportlétesítmények alatt, a Haljduk Veljko és a Micsurin utca kereszteződésénél mélygarázs épül, a tervek szerint, szintenként 160 parkolóhelyet alakítanak ki. A régi labdarúgópályát felújítják, és 1000 férőhelyes lelátót építenek köré. A labdarúgópálya mellett segédpályákat is létrehoznak majd. A focipálya köré atlétikai pályát építenek, a távolugráshoz és a magasugráshoz pedig kifutókat alakítanak ki. A szóban forgó területen egy kereskedelmi- és sportlétesítmény is épül a Hajduk Veljko és a Micsurin utca kereszteződésénél, amely a parkolókig húzódik majd. A Micsurin és az Újvidéki Vásár utca találkozásánál egy üzleti- és sportlétesítményt építenek, amelyben a küzdősportok kedvelői gyakorolhatnak majd. A most használatban lévő kézilabdapályát, kosárlabdapályát és a kisfocipályát áthelyezik, a labdarúgópályától keletre alakítják ki ezeket. A területrendezési terv szerint a parcella egy részét parkosítják, lesz kültéri súlyzótér, teniszfal, a sportkomplexum mellett pedig parkolót építenek a kerékpároknak és a motorkerékpároknak.

A teniszközpont egy különálló rész lesz, a most használható négy teniszpályát megtartják, és még egyet építenek, amelynek lelátói is lesznek, 210 férőhellyel – írja a 021.rs hírportál.

A 2014-ben felújított tekepálya emeleti résszel bővülhet, de az is lehetséges, hogy egy új objektumot építenek helyébe.

Az új objektumok teljesen különállóak lesznek, ezért nem szükséges egyszerre építeni őket, hanem fázisokban folyhatnak a munkálatok. A sportkomplexum projektumtervezetét az érdeklődők megtekinthetik az Területrendezési Hivatal épületében (Lázár cár sugárút 3.), illetve a Néphősök helyi közösségben (Majevica utca 2b.). A polgárok az észrevételeiket a nyilvános betekintés határidejéig (február 1.) elküldhetik a Városi Területrendezési- és Építésügyi Igazgatóság címére: Munkás utca 2.