2024. április 26., péntek

Temerini hírek

XXI. Vince-napi Borfesztivál Temerinben

Tavaly 615 bormintát értékeltek a bírák (Góbor Béla illustrációja)

Tavaly 615 bormintát értékeltek a bírák (Góbor Béla illustrációja)

A XXI. Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót január 20-án szervezi meg a Kertbarátkör a temerini sportcsarnokban.

Mintaátvétel a hazai és helyi borászoktól január 10-én és 11-én (szerdán és csütörtökön) 8-tól 18 óráig, valamint 12-én (pénteken) a külföldi kiállítóktól az Ifjúsági Otthonban, Újvidéki utca 403.

Borbírálat január 13-án (szombaton) 11 órai kezdettel. Eredményhirdetés és díjkiosztás január 20-án 14 órakor a sportcsarnokban. Egész nap borkóstolás ugyanott.

A borversenyen való részvétel feltételei: Minden mintából három 0,75 literes palackot kell átadni. Minden üvegen fel kell tüntetni a borász nevét, lakhelyét, a bor fajtáját és évjáratát. A házasított boroknál kérik a fajta megjelölését. A bírálat szervezéséhez 500 dináros támogatással kell hozzájárulni, (5 €) mintánként. A termelőnek vagy átadónak személyi igazolvánnyal kell igazolnia magát. A részvételi szándék és a borminták bejelentése: Halápi Lászlónál, 069/150-0104, vagy Horvát Lászlónál 063/826-0675. E-mail: kertbaratkor@parabolanet.com.

****

Piaci asztalok bérlése

A közművállalat árverésre bocsátotta a helyfoglalást

A temerini kommunális közvállalat igazgatója szakított a piaci asztalok és elárusítóhelyek bérlésének korábbi gyakorlatával, vagyis azzal, hogy az őstermelők és a piaci árusok, akik meg kívánták tartani eddigi árusítóhelyüket, január folyamán jelentkezhettek szerződésük meghosszabbítására. A most közzétett hirdetmény szerint (megtekinthető és letölthető a közművállalat honlapjáról: www.jkptemerin.com) a piaci asztalok 2018. évi bérlését árverés útján bonyolítják le, amelyet január 12-én, pénteken, 10 órai kezdettel tartanak a temerini sportcsarnokban.

Az asztalbérlési árverés kezdőárai az I. és II. sorban, valamint a tojás, a tejtermékek és a tésztaféléket árusító helyen („S” sor) 20 000 dinár, a III. IV. és V. sorban 15 000 dinár. Azokra, akik pénteken 9 óráig nem jelentik be az árverésen való részvételi szándékukat, úgy tekintenek, hogy többé nem érdekeltek az asztalok és elárusítóhelyek bérlésében. Elárusítóhelyeiket azok kapják meg, akik a szóban forgó helyre pályáznak. Egy árus legfeljebb két elárusítóhelyért, vagy két asztalért, illetve egy elárusítóhelyért, és egy asztalért licitálhat. A licitlépés 1000 dinár. Az érdekelteknek, a részvételi feltételek bizonyítása mellett, a kikiáltási ár 10 százalékát is letétbe kell helyezniük a közvállalat pénztáránál (pénteken 9 óráig), amit visszakapnak, ha árverezésük nem járt sikerrel. Az, aki az árverést követően három napon belül nem köti meg a bérleti szerződést, elveszíti jogát az asztalbérlésre. Azokra az asztalokra és elárusítóhelyekre, amelyeket nem árvereztek el, záros határidőn belül új árverést hirdetnek meg.