2024. április 26., péntek

A tűzijátékra megtelt a tér

Zentán a legtöbb polgár, fiatal és idősebb egyaránt baráti körben odahaza vagy valamelyik vendéglőben töltötte a szilveszter éjszakáját.

Fotó: Gergely József

Fotó: Gergely József

A nagyobb városokkal ellentétben Zentán a Fő téren éjfélig főleg fiatalok lézengtek kisebb csoportokban. Egy részük „békésen” petárdázott a még békésebb rendőrök szeme és füle hallatára. A korábban népszerű, különféle zenei és egyéb programokkal változatosabbá tett közös főtéri óévbúcsúztató mára teljen megkopott. A pavilon alól szólt a gépzene, majd éjfélkor következett a tízperces tűzijáték, és akkorra már megtelt a városháza előtti tér. A tűzijáték végeztével mindenki visszatért a szórakozóhelyére, vagy hazament.

A mentőszolgálatnak, nem hivatalos információink szerint, nem volt komolyabb intervenciója, s a tűzoltókat is mindössze egy kéménytűzhöz riasztották, amelynek értesüléseink szerint nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Az év első újszülöttje a Zentai Közkórház szülészetén az adorjáni Szintia január 1-jén háromnegyed hétkor látta meg a napvilágot 2870 grammos súllyal és 52 cm hosszúsággal.

Fotó: Gergely József

Fotó: Gergely József