2024. április 26., péntek

Négyezren a főtéren

Hangosan, jókedvvel búcsúztatták az óévet a szabadkaiak. Azok, akik nem otthon vagy szórakozóhelyen mulattak, elsősorban a város főterén gyűltek össze, ahol a szabadkai Perpetuum Mobile közreműködésével az idén először szerveztek nappali újévköszöntőt.

Este kilenc órától Đorđe David és Milan Topalović Topalko szórakoztatta a becslések szerint több mint 4 ezer személyt, akik számára az enyhe időjárás is kedvezett. Éjfélkor tűzijáték világította meg az égboltot, és a hagyományoknak megfelelően felcsendült a Kék Duna keringő.

A fokozott biztonsági intézkedéseknek köszönhetően Szabadkán nem történt incidens, a hírügynökségi jelentések szerint a helyi sürgősségi osztályt elsősorban ittas állapot, illetve ittas állapot miatti eszméletvesztés okán riasztották. A szabadkai rendőrállomás közleménye szerint a város területén nem történt súlyosabb, emberéletet követelő, vagy súlyosabb testi sérülést okozó közúti baleset, sem egyéb jellegű incidens.

A Szabadkai Közkórház nőgyógyászati és szülészeti osztályán az év első két napján, azaz kedd délutánig 5 kisbaba jött világra. Míg az országban az „újévi” babák között a kislányok vezetnek, Szabadkán négy kisfiú és egy kislány született, bár a tegnap ügyeletes egészségügyi nővér szavai szerint „az évnek ebben az időszakában mindig a kislányok járnak az élen, így valószínű, hogy végül az idén is több újévi kislány jön világra”.