2024. április 26., péntek

Újabb elismerés Virág Istvánnak

A zombori fotóalkotó, a Szerbiai Fotószövetség mesterjelöltje úgy hitte, hogy a legutóbbi két kiállítás megnyitásával (Gere Erzsébet, Baja, Saša Lalić – Katarina Kosanović, Zombor) lezárult 2017-es fotós tevékenysége.

Az év végén kapta a hírt, hogy a belgrádi Fotogram Művészeti Műterem Hon.FtGM (Honoris Fotogram) titulussal ruházta föl. Az elismerés oklevéllel és éremmel jár, valamint a szerző a neve után használhatja a Hon.FtGM rangjelzést.
Eddig mindössze 45 fotós kapta meg a világon ezt az elismerést, 2017-ig Szerbiából csupán Bojan Petrović büszkélkedhetett vele, az idei évtől Virág István mellett Vojislav Vojo Pešteracnak is odaítélték.
– Az idén az év elején már tudtam, hogy abba a csoportba jutottam, amelyikben már esélyesnek tarthattam magam. De, mindig úgy van, hogy viszonylag simán mehet a feljebbjutás a létrán az utolsó lépcsőfokig, arra viszont feljutni egyre nehezebb. Amíg haladsz felfelé, nem sürget semmi, ám amikor még csak egy fokot kellene bevenni, akkor mintha kinyúlna a lépés. Igazán örülök, hogy elnyertem ezt a titulust, nagy presztízsértéke van. Szép újévi ajándéknak tartom, örülök neki – nyilatkozta lapunknak Virág István.