2024. április 26., péntek

Kelj fel, keresztény lélek

Adománygyűjtéssel egybekötött karácsonyi műsor Palicson

A palicsi Vigadóban csütörtökön este tartották meg a Kelj fel, keresztény lélek elnevezésű, adománygyűjtéssel egybekötött karácsonyi műsort. A rendezvény szervezője a helybeli Palics Magyar Művelődési Egyesület, míg támogatója a Palicsi Helyi Közösség és a Palics Park Kft. volt.

Az ünnepi műsor keretén belül a Palics MME szakosztályai mutatkoztak be.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A program elején Csiszár Molnár Anna, a tizenegy éves művelődési egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, köztük Horvát Tímeát, Szabadka alpolgármesterét, Petkovics Mártát, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagját, valamint a szabadkai helyi önkormányzat és a meghívott helyi közösségek képviselőit, és a baráti civil szervezetek, intézmények, egyesületek jelenlévő tagjait. Csiszár Molnár Anna felszólalásában örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy megtelt a Vigadó nagyterme, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nemcsak ünnepnapokon fog össze a közösség, hanem a munkában is. Az elnök asszony a jókívánságok mellett reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hamarosan felépül a művelődési ház.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Az ünnepi műsorban fellépett a Palics MME Szederinda vegyeskórusa Brezovszki Eszter vezetésével, akik hagyományos karácsonyi és adventi dalokat adtak elő, valamint az egyesület tánccsoportjai Brezovszki Tamara, Brezovszki Roland és Szakács Tamás vezetésével, akik pásztorjátékokat, karikázókat adtak elő. Az irodalmi szakosztály jóvoltából szavalatokat hallhatott a közönség, míg a citerások Mák Attila irányítása alatt az alkalomhoz illő produkcióval ajándékozták meg a nézőket. A rendezvény keretén belül az érdeklődők megtekinthették a művelődési egyesület közelmúltban alakult kézimunka szekciójának kiállítását is.

A palicsi ünnepi műsor keretein belül adománygyűjtésre is sor került. A művelődési egyesület először csatlakozott a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium jótékonysági cipősdoboz-akciójához, és ehhez várták a palicsiak felajánlásait.