2024. április 26., péntek

Ünnepi ajándékosztás

A Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyi ajándékokkal érkezett a Délvidékre

Karácsonykor az emberek igyekeznek örömet szerezni embertársaiknak. Adnak szép szót, ajándékot, figyelmességet. A Magyar Református Szeretetszolgálat is karácsonyi adománygyűjtést szervezett, az ajándékokat pedig a napokban eljuttatják a rászorulóknak.

A szeretetszolgálat által gyűjtött adományok csütörtök délelőtt érkeztek meg a Szabadkai Református Egyházközségbe. Juhász Márton, a szeretetszolgálat ügyvezetője az adományokról nyilatkozott lapunknak.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A csongrádi egyházmegyében, a Szeged Kálvin-tér gyülekezet által gyűjtött adományokat hoztuk el. Több mint 190, kisfiúknak és kislányoknak, korosztály szerint szétválogatott ajándékról van szó, amelyeket részben az egyházmegyében, részben a gyülekezetben gyűjtött a szeretetszolgálat. A Magyarországról érkezett adományok másik része tartós élelmiszer, amelyek főként Budapesten, Pest megyében lettek összegyűjtve. Országos program lévén, 100 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze, még folyamatban van a szétosztásuk a rászorulóknak. Nemcsak Magyarországon, hanem a Kárpát-medence egész területén igyekszünk adni, mindenhol, ahol módunk és lehetőségünk van erre. Itt, a Délvidéken az adományok elosztása a Református egyház által történik. Fontos megjegyezni, hogy nemcsak reformátusok, és nemcsak keresztények élhetnek ezzel a lehetőséggel, hanem minden rászorulót szívesen segítünk – mondta Juhász Márton.