2024. május 5., vasárnap

Gyermekrajz-kiállítás a Petőfi iskolában

A hétvégén a Petőfi Sándor Általános Iskolában megnyílt a sorrendben 63., Művészet papíron és papírból elnevezésű, szerbiai gyermekek és fiatalok munkáiból összeállított kiállítás.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A tárlatot a Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Képzőművészeti Központ szervezte meg, keretében szombaton tematikus szaktanácskozásokat is tartottak, a Vajdasági Képzőművész-pedagógusok Egyesületének közreműködésével. Vicsek Annamária oktatásügyi államtitkár köszöntőbeszédében kitért arra, hogy valamikor ő is ebben az iskolában koptatta a padokat, akárcsak most kisfiai, de a kiállításmegnyitó nemcsak ezek a tények miatt jelent számára kivételes örömet: – Művészetkedvelő vagyok, különösen a gyermekek alkotói munkáját kedvelem. Az oktatásügyi minisztérium nevében gratulálok a díjazott gyermekeknek, minisztériumunk különösen színvonalas, értékes kiállításként tartja számon a mai eseményegyüttest. Személyesen nemcsak azoknak a diákoknak gratulálok, akiknek a munkáját díjazták, hanem mindazoknak, akik mindennap, de akár hetente legalább egyszer leülnek és rajzolnak valamit – hallottuk Vicsek Annamáriától.

A kiállításmegnyitó ünnepség folytatásában ajándék okleveleket osztottak ki (felvételünkön) a legsikeresebb diákalkotások szerzőinek, ők valóban az ország minden részéből érkeztek Újvidékre.

A vendéglátó, az 1500-nál is több diáknak második otthont jelentő Petőfi Sándor iskola hagyományosan nagy figyelmet fordít a művészetekre, rendszeresen szerveznek alkotóműhelyeket, táborokat. Argyelán Zoltán igazgató is úgy fogalmazott, hogy „itt mindig tolongás van”, ami arra vonatkozik, hogy az iskolában mindig, hétvégenként is történik valami. A kiállításmegnyitóval egy időben, az előcsarnokban a matematikai témakörben találkoztak a diákok, szerveznek itt filmszakkört, kínai nyelvtanfolyamot és még sok minden mást is.