2024. április 26., péntek

Fenyegető levél Vučićnak

Fenyegető levelet kapott ma Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić. A levél a németországi Hannoverből érkezett, Pavelić keresztesei és usztasa gerillák aláírással.

A Blic napilapnak az elnökségben elmondták, a levél, melyet Vučićnak címeztek, Szerbia elnöke kubai látogatásánk ideje alatt érkezett az Andrićev venac-i címre.

A levelet nagyon rossz helyesírással írták, valószínűleg olyan személy írta, aki nem beszéli folyékonyan a horvát nyelvet. Úgy tűnik, hogy olyan nyomtatón lett kinyomtatva, amely nem ismeri a diakritikus jelet, továbbá tele van betű- és helyesírási hibával.

Aleksandar Vučić, a diaszpórában működő usztasa szervezetek üzenik: A hazáért készen állunk! Új Vihar és Villám hadművelet készül. A mi usztasa vezérünk Ante volt, vezetéknevét biztosan ismeri. Ante Pavelić. A katolikusok vezére volt és a pravoszlávok ellen harcolt. Pavelić keresztesei és usztasa gerillái minden csetniknek azt üzenik: számotokra három milliárd golyónk van. A szerbek egyharmadát megöljük, a másik harmadot haláltáborokba visszük, a többiekre pedig rákényszerítjük a katolikus vallást, hiszen valamikor azok voltatok. A szerb nőket megerőszakoljuk, hogy usztasa kereszteseket és gerillákat szüljenek, olvasható a levélben.

A levéllel egy fénykép is érkezett, amelyen Adolf Hitler, Ante Pavelić és Hermann Göring látható.

Szerbia elnöke ma érkezik haza hivatalos kubai látogatásáról, ahova Raúl Castro elnök meghívására érkezett.