2024. április 26., péntek

Egy jó hely a fiataloknak

Az egykor jó bulijairól méltán híres OZ diszkó helyén ma már egy teljesen felújított, a mai kor igényeinek megfelelő, tiszta, világos és impozáns ifjúsági iroda működik. Szerdán este adták át rendeltetésének a második emeleten lévő klubhelyiséget, amit egybekötöttek egy fotókiállítással is, amelyen a fiatalok által egy nemrégiben meghirdetett fotópályázatra érkezett munkák közül a legjobbakat mutatták be.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Vígi Sára, az ifjúsági iroda koordinátora elmondta, hogy az ifjúsági és sportminisztériumnál nyertek több mint félmillió dinárt, melynek egy részéből a klubhelyiséget is kialakították. A pályázati eszközöket április óta használják föl tevékenységeik kivitelezéséhez. Az irodának több partnere is volt a pályázatban, mégpedig az ICR, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, valamint a Generáció civil szervezet. A céljuk minden aktivitással az volt, hogy egy helyre tömörítsék és összehozzák a községbéli fiatalokat, mint ahogy a projekt neve is mutatja: Aktív fiatalok közössége Magyarkanizsa községben. Aktivitásuk eddig több téren is megmutatkozott: új funkciókkal látták el a régi honlapjukat, kreatívírás-workshopot és előadásokat tartottak informatikai témában, a legutóbbi pedig az ifjúsági klubhelyiség kialakítása volt.

– Berendezésekkel töltöttük meg ezt a termet, babzsákokat, puffokat, könyvespolcokat, növényeket helyeztünk el a helyiségben, ezáltal téve barátságossá, ahol a fiatalok kellemesen és hasznosan tölthetik el szabadidejüket.