2024. április 26., péntek

Megújul a fogászat

A csókai egészségház felkészülten várja a betegeket

A csókai egészségház élén a közelmúltban személycsere történt, az adai dr. Tóth Barna Elvira munkaegészségügyi szakorvos lemondott igazgatói tisztségéről, és magánpraxisba kezdett. A megüresedett vezetői állásba a községi képviselő-testület november 20-ával fél évre dr. Lévai Ibolyát nevezte ki, aki nyugdíjba vonulásáig vezette az intézményt. Az egészségház egyes részlegei a közelmúltban újultak meg, de most is folyik az építkezés. Erről érdeklődtünk a megbízott igazgatónőnél:

Kívül-belül megújul a csókai fogászati rendelő (Gergely József felvétele)

Kívül-belül megújul a csókai fogászati rendelő (Gergely József felvétele)

– A közelmúltban fejezték be a gyermekosztály és a nőgyógyászat felújítását a köztársasági közintézményekben, óvodákban, iskolákban, egészségházakban folyó nagyberuházásokat finanszírozó iroda támogatásával. Erre a két rendelőnkre 12,8 millió dinárt költöttek, aminek köszönhetően kívül-belül megújult az épület. Jelenleg pedig még tart és az év végéig elkészül a fogászati rendelő teljes felújítása és kibővítése. Az épület több mint száz éve épült a kastélypark mellett, annak idején itt munkásszállás és raktárak voltak. A fogászat felújítását a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság finanszírozza 7,6 millió dinár értékben. A tetőtér beépítésével nagyobb teret kapunk, és nemcsak a fogászat számára lesz hely, hanem munkaegészségügyi rendelő, valamint irodák is helyet kapnak a bérelszámolási osztály és a jogászunk számára. A tetőtérben azonban egyelőre nincs megoldva a fűtés – mondta az igazgatónő, majd hozzátette:

– Reméljük, hogy december végéig elkészülnek a külső és belső építési munkálatok, mert már megvan a pénz a belső berendezések megvásárlására. Nemcsak a fogászat, hanem a többi felújított részleg, például a gyerekosztály is új bútorokat kap jövőre, amire az önkormányzat már előteremtette a pénzt. Két fogászati rendelőnek megfelelő felszerelésünk van, egyik tartalék. Két fogorvos dolgozik váltásra, egyik délelőtt, a másik délután, ezzel kielégítő fogászati szolgáltatást tud nyújtani az egészségház – mondta dr. Lévai Ibolya, aki hozzátette, hogy az orvos- és nővérelvándorlás ellenére nincs szakemberhiány a csókai egészségházban. Tartozása sincs az intézménynek, és az önkormányzat is rendszeresen folyósítja a működési támogatást.