2024. április 26., péntek

Tovább épül a Tiszagyöngye székháza

Beépítik a tetőteret – A vendég fellépőket is el tudják szállásolni

Törökkanizsán a második fázissal, a tetőtér beépítésével folytatódnak a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület székházában a belső építési munkálatok. Amint azt Orosz Urbán Csilla, a község alpolgármestere elmondta, a magyarországi támogatásból megvásárolt régi polgári ház felújítása 2012 óta tart, és immár a végéhez közeledik.

A székház tetőterében vendégszobák is lesznek (Gergely József felvétele)

A székház tetőterében vendégszobák is lesznek (Gergely József felvétele)

A külső és belső földszinti munkálatok gyors ütemben haladtak, és éppen december 6-án volt a székház birtokba vételének a hároméves évfordulója. Az eltelt időszakban is folytak a munkálatok, csak kisebb léptékben, elkészült a gondnoki épület, amelynek állandó lakója felügyel az impozáns épületre, amelyet bátran nevezhetünk az észak-bánáti, törökkanizsai magyarság kultúrpalotájának.

A kívül-belül impozáns épület egész éven át otthont ad különféle művelődési és egyéb közösségi eseményeknek. Előadások, bemutatók, ünnepségek, gyerektáborok helyszíne. Itt tudnak gyakorolni a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület csoportjai, itt találkoznak a kézimunkázók és egyéb civil szervezetek tagjai is.

A mintegy 250 négyzetmétert kitevő tetőtér beépítése, a mellékhelyiségek, irodák, vendégszobák kialakítása október közepén kezdődött, és az év végéig be is fog fejeződni. A különféle rendezvényekre külföldi és távolabbi vidékekről Törökkanizsára látogató és fellépő művelődési egyesületek és civil szervezetek képviselőit el tudják itt szállásolni. A munkálatok értéke 11 millió dinár, ezt a pénzt a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság folyósítja.