2024. április 26., péntek

Disznótoros reggeli a Művésztelepen

Hagyományos disznótort tartottak vasárnap a felújított topolyai Művésztelepen.

Fotó: Herceg Elizabetta

Fotó: Herceg Elizabetta

A böllérek Siska Béla irányításával két, több mint száztíz kilogrammos sertést dolgoztak fel. Az asszonyok a konyhán sütötték a finom falatokat, de forralt borral, meleg teával és sós lepénnyel is kínálták a tópartra érkezőket. Több százan eljöttek a toros reggelire. Pecsenye, sült vér, máj, hurka, kolbász, szalonna és hordós savanyú káposzta került az asztalokra, a kiadós reggelit zeneszó és kellemes társalgás mellett fogyasztották el, a gyerekek kis édességcsomagot is kaptak. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Szövetség topolyai helyi szervezete rendezte, a helyi közösségi választásokat megelőző hétvégén.

– Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy a jelöltek találkozzanak a választópolgárokkal, a választópolgárok pedig elmondhatják azokat a gondokat, bajokat, észrevételeket, melyek az évek folyamán felhalmozódtak, és remélem, hogy ezekre az elkövetkező négy évben tudunk majd megoldást találni – mondta Tomik Nimród, a VMSZ topolyai helyi szervezetének elnöke.

A december 17-ére meghirdetett helyi közösségi választások kampányrendezvényén megjelent Pásztor István, a VMSZ elnöke és Kislinder Gábor, Topolya polgármestere is, aki kifejezte reményét, hogy olyan jelöltek kerülnek be a helyi tanácsba, akikkel továbbra is jó együttműködést tud folytatni az önkormányzat.

A hagyományos disznóvágásról fennmaradt húst jótékony célra ajánlják fel.