2024. április 26., péntek

Harmadik hely a Luca-kupán

A hétvégén Mórahalmon immár 26. alkalommal rendezték meg a hagyományos téli női teremtornát, a Luca-kupát. Az idei versenyt a korábbi évektől eltérően már nem a helyi általános iskola tornatermében, hanem az új városi sportcsarnokban tartották, ahol nyolc csapat lépett pályára.

A magyarkanizsai női fociklub, akárcsak tavaly, az idén is két csapattal képviseltette magát. A tapasztaltabb játékosokból álló együttes, amely a Mohol nevet viselte, az A csoportban versenyzett, ahol Balázs Bettina és társai két győzelemmel és egy vereséggel a 2. helyet szerezték meg. A Fejlesztési Ligában szereplő U15-ös gárda labdarúgóira épülő Magyarkanizsa a B csoportban úgy végzett szintén a 2. helyen, hogy a fiatalok három csoportmeccsükön nem kaptak egy gólt sem. Kopasz Karoláék első két találkozójukon 0:0-s döntetlent értek el a későbbi tornagyőztes Harkány, illetve a Kiskunmajsa ellen, majd egy sok izgalmat hozó összecsapáson 1:0-ra verték a Kistelek együttesét. A torna versenykiírása szerint a 3. helyért a csoportok második helyezettjei játszhattak, így a bronzmeccsen délvidéki házidöntőre került sor, melyen a „nagyok” 5:0-ra győztek a fiatalok ellen.

Az idei Luca-kupa gólkirálya Balázs Bettina lett, a magyarkanizsaiak csapatkapitánya a Mohol csapatának tagjaként öt gólt szerzett.