2024. április 26., péntek

Együttműködésben a siker kulcsa

December 17-én helyi közösségi választások a topolyai községben – Sajtótájékoztató a VMSZ községi irodájában

December 17-én, vasárnap, helyi közösségi választások lesznek Topolyán, valamint Bácskossuthfalva és Zentagunaras kivételével a község falvaiban is. A helyi közösségi választásokon politikai pártok nem vehetnek részt, viszont a Vajdasági Magyar Szövetség bizonyos jelölteket támogat. Teszik ezt azért, mert úgy gondolják, hogy az önkormányzati vezetéssel olyan embereknek kell együttműködniük, akik fontosnak tartják az önkormányzat politizálását, és az önkormányzat és a helyi közösségek közötti összhangot, amely a sikeres együttműködés kulcsa.

Fremond Árpád a tegnapi sajtótájékoztatón (Sihelnik Ágnes felvétele)

Fremond Árpád a tegnapi sajtótájékoztatón (Sihelnik Ágnes felvétele)

– A soron következő választáson a Vajdasági Magyar Szövetség Topolya községi szervezete a Vajdasági Magyar Demokrata Párt helyi szervezetével, valamint független jelöltekkel karöltve vág neki az elkövetkezendő négyéves periódusnak. Fontos számunkra, hogy olyan emberek, olyan szakemberek vezessék a helyi közösségeket, akiknek fontos az együttműködés az önkormányzattal, valamint fontos a saját helyi közösségük, környezetük további fejlődése. Szeretnénk, ha a választók közül minél többen az urnák elé járulnának, és véleményt nyilvánítanának, hiszen ez mérő foka annak, hogy hogyan vannak megelégedve az elmúlt évek periódusával – mondta Fremond Árpád, a VMSZ községi elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón, melyen a településeken megvalósított beruházásokról is szólt.

– Vannak olyan helyi közösségeink, ahol gyakorlatilag már megnyertük a választást, hiszen nincsenek ellenjelöltek, ettől eltekintve minden választópolgárt arra kérünk, hogy december 17-én szavazzon. Pobeda–Svetićevo–Kavilló helyi közösségben tizenöt jelöltet támogatunk. Támogatjuk továbbá a Víkor László által vezetett független csoportosulás jelöltjeit is. Örülünk annak, hogy a helyi közösség és az önkormányzat között lévő nézetkülönbségeket sikerült rendeznünk, és közösen dolgoztunk a települések felvirágoztatásán. Turizmus szempontjából kiaknázatlan régióról van szó. Kavilló központja rendezésre került, emellett pedig a Tanyaszínház miatt is nagyon jó turisztikai lokáció. Svetićevón a tóban rejlenek nagyon jó lehetőségek, valamint Pobedán is történtek útjavítások, illetve különböző intézményeken történt átalakítás. Erre a munkára szeretnénk alapozni a jövőben is, és reméljük, hogy a polgároknak köszönhetően megszerezzük majd a többséget. Bogarason, Brazíliában és Gunarason, ami szintén egy helyi közösség, ugyancsak kemény négy év áll mögöttünk. Kutat fúrtunk, intézményeket újítottunk fel, közösségi házat építettünk, rendezésre kerültek a határba vezető utak, de vannak még tervek, amiket szeretnénk megvalósítani. Gunarason tizenhat helyre tizenhat jelöltünk van, Brazíliából két jelölt, és Bogarasról egy. Ebben a helyi közösségben alig van ellenjelölt, azt lehet mondani, hogy itt már biztosan mi fogjuk a többséget alkotni – részletezte Fremond.

Ismertette azt is, hogy az elmúlt időszakban Bajsán is számos terv megvalósult: megkezdődött a fürdő felújítása, bővült a vízvezeték, elkészült a híd, utakat sikerült felújítani, rendezésre került a falu központja és piactere, valamint térfigyelő kamerák kerültek ki a nagyobb biztonság érdekében.

– Pacséron befejezéséhez közeledik a termálfürdő fedett részének kialakítása. Mivel a fűtési rendszert át kell még nézni, ami nagy feladat, így egy kissé késik a teljes megnyitás. Befejeződött azonban a járdák kiépítése. Ösztöndíj-programot indítottunk, sikerült a piac és a színházterem státusának rendezése, valamint útépítések is történtek, ami azt jelenti, hogy számos dolgot valósítottunk meg. Tizenöt helyre tizenkét jelöltet állítottunk, és bízunk abban, hogy minél többen be fognak jutni – mondta a VMSZ községi elnöke, majd Topolyáról szólva hangsúlyozta, hogy huszonegy körzetben huszonegy jelöltet támogatnak.

– Ez úton szeretnénk megköszönni mindenkinek a támogatói aláírást. Csak a város területén 1200 aláírás gyűlt össze. Stratégiailag nagyon fontos ez a helyi közösség számunkra, hiszen a legtöbb eszköz ebben a helyi közösségben van. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy Topolya városában olyan vezetés legyen a helyi közösségben, amely együtt tud működni Topolya község polgármesterével. Fókuszban van a Vénusz, a hotel, a szennyvíztisztító kérdése, a vízvezeték, az ipari park fejlesztése. Fontos továbbá, hogy a topolyai helyi közösség még többet foglalkozzon a polgárok gondjaival.

Fremond végül elmondta, hogy a napokban a képviselőik felkeresnek minden polgárt és ismertetik programjukat.