2024. április 26., péntek

Őket se feledjük!

A kishegyesi önkormányzat vezetősége fogadta a bácsfeketehegyi Izida felhasználóit

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat felhasználói a kishegyesi önkormányzatban jártak, ahol Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke, Ksenija Kustudić-Đukić, a községi tanács oktatásért felelő tagja, és Lukács Klára, a tanács szociális ügyekért felelős tagja fogadták őket. A látogatás apropóján Papp Julianna, a társulat elnöke arról számolt be lapunak, hogy az önkormányzattal már hosszabba ideje sikeres együttműködést folytatnak.

– Sokan azt mondják, hogy megünnepelték a fogyatékkal élők világnapját, de mi másképpen tekintünk erre. Emlékeztetni szeretnénk a környezetünket, hogy itt vagyunk és szeretnénk a társadalom része lenni. A törvények már nagyrészt lehetővé teszik, hogy a fogyatékkal élő személyek is megvalósítsák önmagukat, mint polgárok. A világnap viszont arra emlékeztet bennünket, hogy sok minden vár még ránk ebben a munkában. Az önkormányzattal már hosszú ideje együttműködünk és minden évben fogadnak bennünket. Ezen a napon elbeszélgetünk, és mi elmondjuk a problémáinkat, kérdéseket teszünk fel, ők pedig beszámolnak az újdonságokról. A tagjaink alkalmi műsorral léptek fel, és ők is kérdéseket tettek fel az önkormányzat vezetőinek – mondta Papp, majd arról is beszámolt, hogy örömteli híreket kaptak. Az önkormányzat felmérte azokat az intézményeket, ahol szükséges az akadálymentesítés, és pályázat segítségével ezeket megoldják. A találkozón szóba került az Izida anyagi támogatása is, hangoztatta az elnök. Az idei évben az önkormányzat a társulat 3 alkalmazottjának biztosította a jövedelmét, és most ígéretet kaptak, hogy valószínűleg a jövő évben is megkapják ezt a támogatást.

Papp végezetül arról is beszámolt, hogy társulatuk az ausztrál nagykövetség és holland támogatóik segítségével be fog szerezni egy olyan számítógépet, amilyet látáskárosult és vak személyek használhatnak.