2024. április 26., péntek

Kétezer Mikulást várnak

Vasárnap tartják meg Palicson a 19. Mikulásfutást

Vasárnap 11 órai kezdettel a Nagyterasz előtt tartják meg Palicson a 19. Mikulásfutást. A szervezők szerdán sajtótájékoztatón ismertették a rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalókat.

Dobó Márta, Jánosi Elvira és Radmila Šakić (Fotó: Patyi Szilárd)

Dobó Márta, Jánosi Elvira és Radmila Šakić (Fotó: Patyi Szilárd)

Radmila Šakić, a Park Palics Kft. turisztikai ügyintézője elmondta, hogy a Park Palics és Palics helyi közössége idén is támogatja Szerbiai Ultramaraton Szövetséget abban, hogy megrendezze a 19. Mikulásfutást. A részvétel nem korhoz kötött, mindenkit szeretettel várnak, egyetlen feltétele a részvételnek, hogy a futók Mikulásjelmezt vagy sapkát viseljenek. Az eseményen maga a Mikulás is részt vesz, aki a futás után minden résztvevőnek érmet ajándékoz, a gyerekek pedig fényképezkedhetnek is vele. Szintén 11 órai kezdettel kézműves foglalkozást is tartanak a gyerekeknek. A futás után, 12 órakor, kétnyelvű újévi előadást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Dobó Márta, a palicsi helyi közösség elnöke elmondta, hogy büszkék az eseményt kezdeményező Jánosi Elvirára. A helyi közösség tizedik éve segíti a Mikulásfutást. A helyi közösség önkénteseket, teát és forralt bort biztosít a rendezvénynek, valamint vasárnap 10 órakor a Nagyteraszon kiállítást is rendeznek gyermekek rajzaiból. A rajzokat, amelyek a Mikulásvárással kapcsolatosak, péntekig várják a Palicsi helyi közösség épületében. Minden résztvevő diplomát kap, a legjobb munkák szerzőit pedig ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke, illetve a Paligo Palus Klub képviselője kiemelte, hogy a Mikulásfutáson minden évben egyre többen vesznek részt, tavaly 1200 érmet osztottak ki. Az idei rendezvényre kétezer embert várnak.

– Mindig vannak gyerekek, akik elvesznek, nem tudják merre kell futni, ezért munkatársunk, David Udovičić mutatja majd az utat a futóknak. Neki szarvasjelmeze lesz. Mindenkit megkérek, aki eljön, hogy ne siessen, hanem élvezze a futást – mondta Jánosi Elvira.

Minden rendezvény a Mikulásfutás keretén belül ingyenes. A Mikulásfutással kapcsolatban az érdeklődők a 060/550-03-70-es számon kaphatnak bővebb tájékoztatást.