2024. április 26., péntek
BÁCSKOSSUTHFALVA

Újbor- és pálinkakóstoló

Vidám hangulatban, babban főtt csülök mellett szervezte meg az újbor- és pálinkakóstolóját a hétvégén a Rizling Szőlészek és Gyümölcsészek Egyesülete. A Művelődési Ház nagytermét ezúttal a Rizling mintegy 50 helyi és a környező faluból érkezett tagja töltötte meg.

– A vörösbornak még pihennie kell, de már most úgy tűnik, az ideinek kimagasló lesz a minősége. A fehérbor általában karácsonyra lesz az igazi. A szőlőszemek ugyan a szárazság miatt apróbbak lettek, de a kései esők javítottak a mennyiségi mutatókon, a minőségére pedig szintén nem lehet panaszunk. Az est során megállapítottuk, hogy a barackpálinka a szárazság miatt nem az igazi, ha a cefréjébe tettek más gyümölcsöt is, akkor az eredmény jobb lett. A körtének és a birsnek a minősége és a mennyisége is megfelelő az idén, ez meglátszik a pálinkán is – nyilatkozta Fábrik Attila egyesületi elnök.

Az est során Szűcs Sándor, az egyesület tagja citerán játszva magyar népdalokkal és nótákkal szórakoztatta a jelenlévő bácskossuthfalvi, pacséri, bajmoki, illetve topolyai tagságot.