2024. április 26., péntek

Tizennyolc hölgy fejezte be a képzést

A vállalkozáshoz szükséges tudás birtokában egy új vállalkozás alakult és egy egyesület jött létre

Sikeresen lezárult a Pavafo Egyesületnek a horvátországi Ökumenikus Női Kezdeményezés támogatásával a Jogom van ahhoz, hogy nőként vállalkozzak! elnevezésű 40 órás képzése. Hétfőn Szabadkán, a Szakegyesületek és Társulatok Szövetségének székházában megtartott zárórendezvényen a képzésen résztvevő hölgyek bemutathatták üzleti ötleteiket, vállalkozásaikat, termékeiket. A projektről Bacsi Adrienn projektkoordinátor nyilatkozott lapunknak.

– Az ingyenes képzések három hónapon át folytak. Az érdeklődők előadások során önismereti tréningen vettek részt, ahol megismerhették erősségeiket/gyengeségeiket, és ezzel összhangban könnyebben meghatározhatták személyes céljaikat. A résztvevők többek között megismerkedhettek a vállalkozásra vonatkozó rendelkezésekkel, a pályázatírással, a közösségi média (a blogok világa, a Facebook, az Instagram és a Pinterest a vállalkozás népszerűsítésének szolgálatában) üzleti célú alkalmazásával, üzleti terv készítésével. A tanfolyam aktív részvevőinek a program keretében lehetőségük volt betekintést nyerni három sikeres vajdasági női vállalkozás: a Furioso Élménypark, az European-Cert Kft., valamint a Hedéra Étterem kulisszatitkaiba is. A képzés ösztönzésére Sövény Csilla elindította a Rózsa Sziget Kézműves Rétesek vállalkozását, valamint létrejött a „Home Decor” egyesület, ami Bús Elvira, Sziveri Klára és Szabó Éva közös kezdeményezése, ők már több kézműves foglalkozást is szerveztek – mondta Bacsi Adrienn.

A zárórendezvényen bemutatkoztak: Makra Kelemen Tímea – a MotoAvantura családi vállalkozás képviselője, Sövény Csilla – a Rózsa Sziget Kézműves Rétesek vállalkozás tulajdonosa, Góbor Szénási Anna – babahordozási tanácsadó, valamint Bús Elvira és Szabó Éva – a „Home Decor” egyesület képviseletében.