2024. április 26., péntek

Segítség a hátrányos helyzetű családoknak

Tihomir Nikolić, a városi tanács szociális ügyekkel megbízott tagja és Ljiljana Koković, a polgármester tanácsadója meglátogatták a péterváradi Vöröskereszt szervezetét, ahol segélycsomagokat osztottak szét a hátrányos helyzetű családoknak a Szegénységcsökkentés elnevezésű projektum keretében.

– Folytatjuk az évek óta virágzó együttműködésünket a Vöröskereszttel, olyan akciókat szervezünk, amelyeknek keretében azok kapnak segítséget, akik valóban rászorulnak arra. Számos szociális és gyermekvédelmi programot dolgoztunk ki, ezek közül az egyik a Szegénységcsökkentés elnevezést viseli, melynek megvalósítására az önkormányzat 7 millió dinárt irányozott elő. Ennek az akciónak a keretében 2500 hátrányos helyzetű családnak osztunk ki segélycsomagot Újvidék területén – magyarázta Nikolić. Hozzátette: Különösen fontos, hogy az újvidéki önkormányzat zavartalanul, azaz műszaki akadályok nélkül megvalósíthassa a szegénység csökkentésére vonatkozó projektumot, ezért a városi Vöröskeresztnek 2,7 millió dinárt irányoztak elő a városi költségvetésből egy rakodó munkagép beszerzésére.

A Vöröskereszt ezúttal 1200-1200 étkezési és higiéniai csomagot biztosított, valamint beszerzett 600 köbméter tűzifát.

– Az Újvidéki Vöröskereszt óriási segítséget kap az újvidéki önkormányzattól az akciók megvalósításához, legtöbb támogatást a városi szociális és gyermekvédelmi hivatal, valamint a városi egészségügyi hivatal biztosítja. November végén – hagyományosan – szociális segélycsomagokat osztunk ki a rászoruló, hátrányos anyagi helyzetben élő családoknak. A Vöröskereszt szociális munkabizottsága októbertől fogadta a szociális segéllyel kapcsolatos kérvényeket, végül is elkészült egy lista, amelyen 2500 hátrányos helyzetű család vezetékneve szerepel. Az a célunk, hogy a segélycsomagok kiosztását december végéig befejezzük. Az említett akción kívül, a városi szociális- és gyermekvédelmi hivatal több olyan programot finanszíroz, amelyek segítik a rászorulókat, ilyen pl. a népkonyha, vagy a szegény sorsú gyermekek ingyenes nyaralásának a támogatása és megszervezése, valamint az idősebb polgárokkal való törődés. A jövőben arra fogunk törekedni, hogy még több és még színvonalasabb támogatást biztosítsunk a rászorulók számára – mondta Dragan Lazić, a Vöröskereszt városi szervezetének a titkára.