2024. április 26., péntek

Tisztújító közgyűlés a Petőfiben

Új ötletekre várva

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ székházában november 24-én délután tartották meg a tisztújító közgyűlést, amelyen a volt elnöknő, Ladisity Melinda elmondta beszámolóját, majd a pénzügyi és egyéb összefoglalók következtek. Az összejövetelen megválasztották az új elnökséget, és a felügyelőbizottságot is.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A tagság a jelölések alapján összeállított listákon, titkos szavazással választotta ki az új elnökséget, Bozóki Klára, Fődi Éva, Horváth Tibor, Kasza Csongor, Kocsár-Gyalai Edit, Ladisity Melinda, Mókus Edit, Monoki Júlia és Takács Gyula személyében. A felügyelőbizottság tagjaiként Basnec Igor, Falb Melinda, Kabók Roland, Muzsika-Tót Tímea és Rekecki Angéla vesznek majd részt a jövőben a Petőfi munkájában. Az új elnökség és a felügyelőbizottság még a helyszínen megtartotta alakuló ülését, amelyen megválasztották az említett testületek elnökeit. Így a Petőfi Sándor MMK elnöke ismét Ladisity Melinda, a felügyelőbizottság elnöke pedig Muzsika-Tót Tímea lesz az elkövetkezendő, négyéves időszakban.

A Központnak nagyjából kétezer tagja van, de ez a szám a gyakorlatban, azaz a tevékenységekben résztvevők számát tekintve, jóval kisebb – nagyjából 150-200-an vesznek részt aktívan az itt folyó művelődési-edukatív munkában. Ladisity Melinda elnök elmondta, hogy folytatni tervezik mindazt, amibe belekezdtek, legidőszerűbb tevékenységük a tagtoborzás: – Úgy a Kórusnak, mind a többi szakcsoportnak is szüksége van új tagokra, felfrissülésre, a jövőben igyekezünk majd megnövelni a Házban a vendégszereplések számát. Színházi előadásokat, amatőr színjátszókat, irodalmi műsorokat, aktuális könyvbemutatókat szeretnénk vendégül látni, szeretnénk létrehozni egy gyermekkórust és egy zenekart is. Mandátumunk utolsó évének, 2021-nek a történései az Európa Kulturális Fővárosa cím jegyében zajlanak majd, szeretnénk teljesen bekapcsolódni ebbe az eseményegyüttesbe. A tervek szerint addigra felújítjuk székházunkat, de mint mondtuk, legnagyobb szükségünk új erőre, új ötletekre van! Szakcsoportjaink tagsága sajnos igen koros, várjuk a fiatalok és a középkorosztály jelentkezését – üzeni az elnök asszony.