2024. április 26., péntek

Támogatások sportlétesítményekre

Vajdasági sportlétesítmények támogatásáról szóló szerződéseket adott át tegnap Újvidéken Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke és Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár a pályázatokon nyertes intézmények képviselőinek.

A pályázaton nyertes intézmények képviselői, középen Đorđe Milićeviv tartományi alelnök és Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár (Dávid Csilla felvétele)

A pályázaton nyertes intézmények képviselői, középen Đorđe Milićeviv tartományi alelnök és Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár (Dávid Csilla felvétele)

Köszöntőbeszédében Batez elmondta, idén összesen 86,3 millió dinár forrással 23 nyílt téri pálya és 24 sportcsarnok felújításához, valamint 40 egyéb sportlétesítmény felszereléséhez járultak hozzá. A jelenlegi pályázati lehetőség már a második volt az évben, ezen összesen 50 millió dinár támogatást osztottak ki 36 szerződés keretében.

Milićević alelnök rámutatott a gyerekek és a fiatalság sportolásának fontosságára, s elmondta, a tartományi kormány elkötelezett amellett, hogy megteremtse az ehhez szükséges feltételeket.

Több magyarlakta település – például Törökkanizsa, Szabadka, Becse, Topolya, Kanizsa – sportlétesítménye mellett a kupuszinai József Attila Általános Iskola is a támogatásban részesült intézmények közé került. Csíkos Sándor iskolaigazgató a projektről elmondta: „A kézilabdapályánkat érintő munkálatokra kaptuk a támogatást. Jelenleg a harmadik fázisban vagyunk, vagyis az aszfaltozásra kerül sor. Az első két fázist az elmúlt két évben végeztük el. Az aszfaltozásra 1,5 millió dináros támogatást kaptunk, a község 600 ezer dinárnyi részt önerőből fedezett” – számolt be az igazgató, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy sok településhez hasonlóan Kupuszinán is egyre kevesebb a gyerek.