2024. április 26., péntek

E-sport-fesztivál Szabadkán

A szabadkai Gamesguru cég és a Play Esport Klub szervezésében a hétvégén kétnapos fesztiválra kerül sor, amelyen elsősorban a számítógépes játékok szerelmeseinek érdeklődésére számítanak. A rendezvény központi programja egy e-sport-bajnokság lesz, amelynek során a versenyzők Xbox One-okon és Play Station 4-eseken mérhetik össze ügyességüket. A jelentkezők több fordulón keresztül Fifa 2018-ban, PES 2018-ban, Mortal Combatban és Injustice 2-ben vetélkednek. A legjobbak értékes jutalomban részesülnek. Jelentkezni péntek estig lehet a Gamesguru weboldalán és Facebook-oldalán.

Kolović Arnold, Perlaki Róbert és Aleksandar Kesegi a sajtótájékoztatón (Fotó: Benedek Miklós)

Kolović Arnold, Perlaki Róbert és Aleksandar Kesegi a sajtótájékoztatón (Fotó: Benedek Miklós)

A rendezvényről a szerdai sajtótájékoztatón tudtunk meg többet, amelyen jelen volt Perlaki Róbert, a konzolok és játékszoftverek árusításával és forgalmazásával foglalkozó Gamesguru Kft. igazgatója, Kolović Arnold, a szeptemberben alakult Play Esport Klub vezetője, valamint Aleksandar Kesegi, a Stuberi nevet viselő csoport tagja. Utóbbi csoport a YouTube-on nagy népszerűségnek örvend, és az előttünk álló hétvégén különböző kísérőprogramokat szerveznek, amelyek középpontjában a játék és a szórakozás szerepel.

A rendezvény keretein belül sor kerül az első szabadkai cosplay bemutatóra is. A szervezők ezen programmal arra igyekeznek bátorítani a fiatalokat, hogy kreatív módon vegyék fel egy-egy szuperhős, rajzfilmfigura alakját. A legjobb kosztümök bemutatójára és az ünnepélyes eredményhirdetésre vasárnap 15.30-kor kerül sor. Ezen programpont jó alkalmat nyújthat egy igazi családi délutánnak, hisz a szervezők nem titkolt célja, hogy a szülőknek is bemutassák, mivel is foglalkoznak, illetve mi érdekli a fiatalabb korosztály tagjait.

A rendezvény helyszíne a Szabadegyetem földszinti aulája lesz. Az ünnepélyes megnyitóra szombaton 15.45-kor kerül sor. Ezt a játékosok regisztrációja előzi meg.