2024. április 26., péntek

A parlamentben is növekednek a bérek

A következő évi köztársasági büdzsé tervezetében előirányozták a nemzeti tanácsi választások megtartásához szükséges eszközöket

A Politika belgrádi napilap értesülései szerint a következő évi köztársasági költségvetés tervezetében az ideihez képest 31,7 millió dinárral többet irányoztak elő a Szerbiai Képviselőháznak, így 2018-ban 2,2 milliárd dinárból gazdálkodhat.

Ebbe az összegbe beleszámították a Köztársasági Választási Bizottsággal (RIK) kapcsolatos folyó költségeket is – 29 millió dinár –, valamint a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsi választásainak megtartásához szükséges 128,5 millió dinárt, így a parlament 2018-ban várhatóan 1,9 milliárd dinárból gazdálkodhat. A közszféra más területein dolgozókhoz hasonlóan a képviselők bére januártól 5 százalékkal fog növekedni.

A parlament idei költségvetése 3 milliárd dinárt tett ki. Ebbe az összegbe beleszámították a RIK folyó költségeit – 26,1 milliárd dinár –, valamint az elnökválasztás lebonyolításához szükséges pénzeket – 1,97 milliárd dinárt.