2024. április 26., péntek

Velünk kerek a világ, mi is benne kerekedünk

Bácsfeketehegyi, krivajai, pacséri és a házigazda bácskossuthfalvi általános iskolák sajátos nevelési igényű felsős tanulóinak a részvételével zajlott a Velünk kerek a világ, mi is benne kerekedünk című kerékpáros ügyességi verseny.

Az Id. Kovács Gyula Általános Iskola és az Értük – Egyesület a Moravicai Gyerekekért civil szervezet együttműködésével megszervezett rendezvényen részt vevő 30 gyermek egy leegyszerűsített tesztet töltött ki, majd ügyességi kerékpárpályán kellett teljesíteniük.

– Két kategóriában versenyeztek a tanulók, külön a fiúk és a lányok, 12 diák számára ítéltünk oda oklevelet és dobogós helyezéssel járó érmet. Iskolánk már korábban is szervezett ehhez hasonló megmérettetést, és most örömmel tölt el, hogy támogatóinknak köszönhetően kiszélesíthettük ezt a nem kis motivációval járó ügyességi próbát, más iskolák diákjait is bevonva. Fantasztikus volt látni, hogy az egyéni tervvel haladó gyerekek milyen lelkesek voltak, és igyekeztek a legjobbat kihozni magukból. Valamennyi résztvevőnket az élmény mellett tanszerekből álló ajándékokkal is megjutalmaztuk – nyilatkozta Szabó Kis Csepegi Ella, a műszaki oktatás tanára, a rendezvény koordinátora.

Az ügyességi próbát az emelt szintű közlekedési versenyeken részt vevő diákok közreműködésével, illetve a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, valamint a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával tudták kivitelezni.