2024. április 26., péntek

Tudósok a KDSZ-ben

A fennállásának 23. évét ünneplő szabadkai Kosztolányi Dezső Színház születésnapi programsorozatának keretében szombaton este a Tudósok, kultikus magyar underground együttes lépett fel. DrMáriás és zenekara koncerttel köszöntötte a KDSZ-t és annak közönségét. A zenekarvezető DrMáriás, saját egyedi stílusában, kritikusan, de a szeretet jegyében szólt a bennünket körülvevő világról, míg a koncertet kivetítőn keresztül képzőművészeti alkotásai kísérték, amelyeken történelmi személyiségek, a politikai élet és a celebvilág figurái elevenedtek meg.

A KDSZ születésnapi programsorozata vasárnap folytatódott az Újvidéki Színház vendégjátékával. A közönség ekkor a Danilo Kiš műve nyomán készült Borisz Davidovics síremléke című előadást láthatta Alekszandar Popovszki rendezésében.

Szerdán az Urbán András rendezte Magyar című előadásra kerül sor, majd pedig vasárnap a ljubljanai Via Negativa mutatja be A kilencedik – Beethoven-hajtású antropológiai gépezet című előadását Bojan Jablanovec rendezésében. Ez az előadás egyben az idei Desiré fesztivál nulladik napját is jelzi.